E2y

Hur man har en vänlig skilsmässa

Att gå igenom en skilsmässa är inte lätt

Att gå igenom en skilsmässa är inte lätt. I själva verket är det en av de tuffaste och mest komplicerade saker som en person kan uppleva. Till skillnad från filmer och TV som skildrar skilsmässa som en snabb och enkel process, skilsmässor realtid kosta mycket tid, personlig styrka, energi och naturligtvis pengar.

Hur man har en vänlig skilsmässa. Sätta upp mål med din make.
Hur man har en vänlig skilsmässa. Sätta upp mål med din make.

Tänk hantera lagligheten av en skilsmässa samtidigt med den personliga oron för abrupt skilja dig från den person som du har levt med ett bra tid redan. Utöver detta är de barn som om de gillar det eller inte, är inblandade i den svåra situationen. Du är faktiskt tur om ditt barn är gamla nog att ta separationen av sina föräldrar moget och med fullständig acceptans.

Ändå är det faktiskt möjligt att ha en lugn och älskvärd skilsmässa från din partner i stället för en stressig och komplicerad en. Detta skulle vara fördelaktigt för alla par går igenom en skilsmässa, eftersom kämpar i domstol kommer inte längre att vara nödvändigt eftersom små detaljerna om ditt förflutna partnerskap lätt fast och förhandlas. Dessutom, om du vill att dina barn ska förstå skilsmässan skulle det gynna verkligen dem om de ser att deras föräldrar fortfarande vänner för deras skull trots deras oförsonliga skillnader.

För att hjälpa dig har en vänlig skilsmässa här är några tips.

  • Kompromiss. Detta innebär att sitta ner med din make och beslutar att ha kontroll över separationen i stället för att lämna allt upp till dina advokater eller värre, domaren. Därvid bör du också tala om hur du planerar att höja dina barn ges installation och enas och kompromissa på hur du kommer att dela din äktenskapliga tillgångar. Att kunna göra beslutsfattandet med din make kommer inte bara att minska den tid som du spenderar argumentera i domstol och den stress som du lägger på hela familjen.
  • Consult. Självklart människor tar till skilsmässa på grund av oförenliga skillnader. Det du och din make når en punkt där du inte tycks kunna komma överens, kan du närmar dig en skicklig skilsmässa förhandlare som kan hjälpa dig både se saker mer objektivt.
  • Sätta upp mål med din make. Även om du och din partner bestämmer sig för att gå skilda vägar, bör du åtminstone uppsättning mål och mål över hur du vill att din skilsmässa skulle hända. Ha en föräldraskap plan och tänker på vad är det som du både vill ha för alla barn. Kom överens om hur ni kan både kommunicera och göra dina avsikter att svänga från eventuella agg från båda parter.
  • Tänka din hälsa. Obalanser i kroppen kan påverka ditt beslutsfattande mycket och som har en oklar sinne under en skilsmässa process är en stor no-no. Därför, ta hand om din hälsa framför allt annat och vara beredd att gå igenom en hel del känslomässig stress. Sätt att kompensera är genom att äta hälsosamt, träna och få tillräckligt med sömn varje natt, etc.

Faktum skilsmässor är oundvikligen stressande och tidskrävande

Faktum skilsmässor är oundvikligen stressande och tidskrävande. Men det finns hopp i att gå igenom hela massakern harmoniskt med din make. Och precis som i äktenskap, kom ihåg att med varje relation, romantisk, platonisk eller vänliga, spelar kommunikation en nyckelroll.