E2y

Hur man håller mjölmask

Mjölmask gör en näringsrik måltid för många husdjur

Mjölmask gör en näringsrik måltid för många husdjur, fåglar och reptiler. Om du inte vill ha att gå till djuraffären varje gång du behöver för att mata ditt husdjur, överväga att hålla mjölmask hemma. De är mycket lätta att höja och ras, och du kommer att spara tid och pengar för att gå till affären för att ständigt köpa mer mjölmask. Så här håller mjölmask:

  1. Välj en lämplig behållare. Du kan hålla mjölmask i nästan alla behållare med andas lock. En liten plast akvarium med lock fungerar bra. Det gör tote en Rubbermaid med hål petade i locket. Välj en tydlig behållare om du vill titta på mjölmask i aktion, eller en ogenomskinlig en om du inte vill se dem. Du kan använda allt från en halv liters akvarium till en tio liters eller större plast tote för detta projekt.
  2. Tillsätt substrat. Substrat är det material i vilket mjölmask kommer att leva. Det finns flera alternativ för detta material. Skapa en blandning av vetekli och havre ungefär två inches djupt i botten av behållaren. Eller blanda hela vetemjöl och torr mjölkpulver. De mjölmask kommer att vara väl utfodras så länge deras substrat ger viss näring.
  3. Lägg potatis. Skala en potatis och sedan skär det i ett fåtal stora bitar. Placera dem i behållaren, på toppen av din valda substrat. De ger ytterligare näringsämnen, och även hålla mjölmask från uttorkning. Byt ut potatisen med några dagar, eller vid första tecken på mögel.
  4. Köp dina mjölmask. Kolonisera din MJÖLMASK livsmiljö, måste du köpa flera dussin mjölmask från djuraffären. Lägg dem i tanken och låta naturen ha sin gång. Ingen speciell belysning behövs, men du bör försöka hålla behållaren mjölmask vid en temperatur mellan 60 och 80 grader Fahrenheit, men inte i direkt solljus.
  5. Förstå MJÖLMASK livscykel. Efter ett tag kommer mjölmask du köpt för att fylla tanken förpuppas och bildar en vuxen skalbagge. Som skalbaggar rasen, kommer de lägger ägg som utvecklas till barn mjölmask, startar processen igen. Vänta ungefär en månad efter att sätta de första mjölmask i tanken innan du börjar mata dem till ditt husdjur, du vill att din MJÖLMASK koloni att ha en stark start. Du kan ta bort de vuxna skalbaggar från MJÖLMASK kolonin medan de lever, eller vänta tills de dör innan du tar bort dem. När de når vuxen skalbaggen skede kommer de leva ungefär två veckor.
  6. Lägg substrat. När maskarna äter underlaget, tillsätt mer att hålla det ungefär samma nivå. Ungefär en gång per år, bör du byta ut substratet. Sålla den först för att fånga eventuella unga mjölmask.
Hur man håller mjölmask. Välj en lämplig behållare.
Hur man håller mjölmask. Välj en lämplig behållare.

Att hålla mjölmask är ett enkelt projekt som kan spara dig mycket om mat för ditt husdjur. Det gör också en intressant skolprojekt. Mjölmask inte kräver omfattande vård, och är relativt lätt att höja.