E2y

Hur man håller maneter i ett hem akvarium

Maneter är några av de mest ovanliga och intressanta varelser som du kan ha i ett hem akvarium. Maneter är geléform, utan ryggrad, inga ögon, ingen mage, och ingen hjärna. Detta är i motsats till de många sorter av fisk du kan hålla i ett akvarium. Att hålla maneter i ett hem akvarium kräver särskild behandling och en speciellt utformad miljö. För att maneter att överleva och frodas i fångenskap, måste du förstå deras behov och vara beredda att möta dem. Maneter kan vara en utmaning att hålla i fångenskap, denna varelse inte gör ett bra val för en nybörjare. Här är hur man håller maneter i ett hem akvarium:

Hur man håller maneter i ett hem akvarium. Förstå de miljömässiga behoven av en manet.
Hur man håller maneter i ett hem akvarium. Förstå de miljömässiga behoven av en manet.
  1. Förstå de miljömässiga behoven av en manet. Du kan inte hålla en manet på en vanlig rektangulär akvarium utformad för att hålla fisk. Maneter behöver ett konstant vattenflöde, härma havets strömmar. Om du någonsin sett en manet i aktion, så du förstår hur de använder ström för att hålla sig flytande. Detta vatten, dock inte kan cirkulera på ett sådant sätt att resultaten i din maneter fastnar i ett hörn eller, ännu värre, att sugas in i vattnet cirkulationssystem. Många som håller maneter i ett hem akvarium gör det i en cirkulär tank, känd som en Kriesel, men det finns säkert andra tankkonstruktionen alternativ. Oavsett vilken typ av tank du väljer, kommer du att behöva massor av starkt ljus, som maneter beror på.
  2. Läs om maneter arter. Flesta typer maneter lever i saltvatten. Dessa bör inte väljas om du inte har lång erfarenhet hålla saltvattensfiskar. Det finns några sorter av sötvatten maneter, även om de är ganska ovanliga och är ofta kostsamma. De mest populära typerna är månen maneter, med en vuxen storlek 12 inches i diameter, och den uppochnervända maneter, som kan växa till 8 inches i diameter.
  3. Köp din maneter. När du har ditt akvarium inrättas och har valt en art, kontakta en ansedd återförsäljare av sällsynta fiskarter. Du kan behöva köpa din maneter över Internet, eftersom maneter är sällan till salu. Men undvika att köpa en sådan exotiska arter från no-name butiker, vilket kan vara riskabelt. Utvärdera din budget när man överväger att köpa en manet, eftersom vissa arter kan vara ganska dyra.
  4. Mata maneter. Mata din maneter nykläckt Artemia i 1-2 dagar gamla storlek. De kommer att äta mycket av dessa varje dag, om du planerar att hålla maneter i ett hem akvarium, kan det vara värt att sätta upp ett separat akvarium för avel artemia. Behandla artemia kan hittas i vissa djuraffärer, men inte troligt i de stora mängder du behöver.
  5. Undvik att få stucken. Var mycket försiktig när du lägger din hand i tanken av någon anledning. En manet sting kan vara mycket smärtsamt.

Ibland kan hålla maneter vara en dyr hobby

Ibland kan hålla maneter vara en dyr hobby. Men dessa varelser är så fascinerande att många människor tycker att det är värt det. När man håller en manet i ett hem akvarium, är det viktigt att du har rätt tank inrättas, snarare än att sätta ditt maneter i bara något akvarium.