E2y

Hur man håller gröna leguaner

Tillhandahålla rätt miljö för lycka

Gröna leguaner kan vara underbara djur, eftersom rätt vård ges. Inte bara är de vackra djur, men de är också mycket lätt att underhålla om du vet vad deras grundläggande behov är. Den genomsnittliga livslängden för en grön leguan är ungefär 25 år, med några kända för att leva längre med tillbörlig omsorg. De kräver en minimal mängd av daglig uppmärksamhet och i allmänhet inte irriterar människor med allergier som djur med päls eller hår kan. De är ett bra alternativ följeslagare för dem som inte får behålla typiska husdjur som hundar och katter i sina hem på grund av kinkig hyresvärdar. Många människor älskar dem bara för att de är tysta och inte nattdjur. Oavsett anledningen till att du har valt att hålla en grön leguan som husdjur, finns det några saker som du kan göra för att försäkra din älskade husdjur har ett långt, lyckligt och hälsosamt liv.

Steg 1

Få rätt bur. Även om du kanske har köpt vad som verkar vara en liten ödla, han kommer att växa och i slutet av det första året kommer att vara tre meter i längd. En 10 liters akvarium är inte en lämplig bur, även för en liten leguan. Om ni insisterar på att hålla honom eller henne i ett glas akvarium, kommer inget mindre än en lång 30 liters tank gör för en enda liten leguan. En stor trä eller metall inramade bur med mesh sidor som kan klättrade med leguanen är bäst. Se till att nätet är fastsvetsad vid anslutningspunkterna för att förhindra skador på ditt husdjur. Buren ska vara minst fyra meter hög och tre meter bred. Det bör finnas gott om utrymme för leguan att klättra och vända med lätthet. Det ska också vara lätt att rengöra och har tillräckligt med utrymme för en tillräckligt stor vatten skålen bad i. Köp största bur som du har plats för, eftersom du kommer bara sluta köpa en större om du inte gör det.

Steg 2

Hur man håller gröna leguaner. Ger en bra sola ljus.
Hur man håller gröna leguaner. Ger en bra sola ljus.

Ger en bra sola ljus. Detta är inte något som är förhandlingsbart. Din leguan kan inte överleva utan tillräcklig solljus. Om du har turen att bo i ett varmt, soligt klimat, hålla din leguan bur utomhus för en del av dagen är en idealisk lösning. (Bara vara säker på att ditt husdjur har någonstans att komma ut i solen.) Om du inte bor i ett varmt väder klimat, måste du köpa en riktig UV-ljus. Gå till din lokala djuraffär och se vad de har tillgängliga. Tala om för dem att du har en leguan och köpa den största lampan och lampan som du kan passa på buren. Ljuset ska vara utanför buren för att förhindra att leguanen bränns själv och sola loggen ska placeras närmare än sex inches från ljuset. Eftersom leguaner är trädlevande djur, den bästa platsen för Sola stockar är högt upp i buren. Detta kommer ofta att du kan ställa in ljuset direkt ovanpå buren, förutsatt att nätet inte är brandfarlig. Ge din Iguana 04:57 timmars ljus minst dagligen, särskilt före och efter matdags. Ju mer ljus desto bättre. Buren bör hållas i ett rum som är 68-80 grader konsekvent och har regelbunden dag och cyklar natten. Försök att hålla buren på en plats som är fri från utkast och sitter säkert på golvet eller bordet. Du kanske vill täcka buren på natten för att ge en känsla av normala nattliga mönster.

Steg 3

Använd en mängd livsmedel. Leguaner är vegetarian. De bör inte vara utfodrats med kött! Att ge dem en tillfällig måltid mask är ok, men det är inte en basföda för dem. Vad de bör äta är en diet som erbjuder ett brett utbud av gröna bladgrönsaker, färgglada frukter och vissa mjukare grönsaker. Aldrig någonsin ge din sallad leguan isberg! Inte bara är det inte bra för dem, kommer de inte längre vill äta friska gröna blad. Om du mata dem isbergssallad under en lång tid de kommer att dö av brist på näring! Spenat är inte heller ett bra val, men inte alls lika illa som isbergssallad. Några bra livsmedel att mata dem på regelbunden basis är romansallad och blad sallad, grönkål, senap greener, rovor, grönkål, vitkål, avokado, tomater, riven zucchini eller sommar squash, blommor hibiskus (när det är tillgängligt) bananer, mango-talet, apelsiner och grapefrukt (skalade), kiwi och jordgubbar. Inte alla leguaner är desamma och de kommer inte alla gillar att äta samma saker. Prova olika saker och se vad som fungerar för din leguan.

Steg 4

Ge en intressant miljö. De bör ha massor av olika ytor att klättra, en stor "pool" för bad och en mörk plats att gömma sig när de vill vara ensam. Leguaner behöver sitt privatliv också! Deras bur ska simulera deras naturliga miljö som är en varm, frodig tropisk plats. Om du kan ge dem en naturlig miljö, kommer de lever väldigt lyckliga liv.


Tillhandahålla rätt miljö för lycka. Använd en mängd livsmedel.
Tillhandahålla rätt miljö för lycka. Använd en mängd livsmedel.

Dessa är de grundläggande saker som din leguan kommer att behöva för att hålla honom eller henne lycklig och frisk. Tänk på att leguaner är ensamlevande djur i naturen, och bör hållas så i ditt hem. De är inte ensamma! Du kanske kan hålla mer än en juvenil leguan tillsammans, som i din lokala djuraffär, men äldre leguaner - särskilt män - vill inte ytterligare leguan på deras territorium. Tvingar dem samman kan leda till skada eller död för en eller flera leguaner och bör inte göras. Vissa människor gillar att ge vitaminer på leguanen mat, andra inte. Du bör kunna hitta en bra bok om leguan vård på ditt lokala bibliotek eller djuraffär, vilket ger dig massor av detaljerad information om vilken typ av leguan och dess naturliga miljö. Det finns många bra resurser ute för att hjälpa dig njuta av din nya husdjur.