E2y

Hur man håller flugor av en häst med ättika

Om du har en häst

Om du har en häst, då är du förmodligen bekant med surrande flugor i stallet, speciellt under sommartid. Dessa skadedjur är ofta lika illa som myggor. Visste du att vinäger kan användas i ett hem botemedel för att hålla flugor av en häst? Genom att använda ättika, undviker du att använda lagra-köpt kemikalier runt din häst. Här är hur man håller flugor av en häst med ättika:

Material och förnödenheter:

 • Apple cider och vit vinäger
 • Socker
 • Vatten
 • Avon "Skin So Soft" lotion / badolja
 • Eukalyptusolja
 • Citronellaolja
 • Spray flaskor
 1. Skapa en fluga fälla med ättika bete. Ättika är en mycket vanlig ingrediens i betet för flyga fällor. Blanda två koppar vatten, 1/2 kopp socker och 1/2 kopp ättika. Rör ihop och lämna ut för att fånga flugor. Placera skålen med ättika-baserade flyga bete nära klibbiga flyga band. Var noga med att rensa ut flugan fällan och fylla på vinäger bete ofta, eller kommer det att sluta fungera.
 2. Blanda vinäger i dricksvatten. Blanda äppelcidervinäger i din hästs dricksvattenförsörjning. Vinäger har visat interna fördelar för hästar som saknar samband med dess användning i att hålla flugor av en häst. Många tror att konsumera äppelcidervinäger gör också hästar mindre attraktiva mål för flugor genom att höja pH-nivån i hästens blod. Denna effekt kan ta lite tid att bygga upp i hästens systemet.
 3. Gör en naturlig flyga spray. Kombinera två koppar ättika, en kopp vatten och en kopp av Avon "Skin So Soft" badolja. Tillsätt sedan en matsked av eukalyptus olja och en matsked eller två av cintronellaolja. Citronella doft kombineras med ättika tjänar till att avvärja flugor, liknande recept ersätta Pine Sol för badet olja och citronella olja. Det är också trott att diskmedel kan spela en roll i avvärja flugor, denna ingrediens finns ofta i naturliga sätt att hålla flugor av en häst med ättika.
 4. Använd vinäger spray på din häst. Häll i en sprayflaska, skaka den väl, och sedan spraya denna blandning på din häst. För bästa resultat, prova att spraya dina hästar ungefär en halvtimme innan flugorna kommer ut samma kväll och vid behov under dagen och kvällen. Spraya området runt din häst, såsom stall, med en mer koncentrerad form av denna spray.
Hur man håller flugor av en häst med ättika. Skapa en fluga fälla med ättika bete.
Hur man håller flugor av en häst med ättika. Skapa en fluga fälla med ättika bete.

Denna hemgjorda ättika lösning är ett mycket effektivt verktyg för att hålla flugor av en häst. Genom att använda ättika, lindra du behovet av att använda starka kemikalier runt din häst. Om naturliga lösningar innehållande vinäger inte tycks stoppa flyga problemet, anser samråd med din veterinär för förslag.