E2y

Hur man håller ett svårt samtal

Det är aldrig lätt att närma sig någon om ett svårt ämne. Men det är ofta nödvändigt för att lösa problem på jobbet, hemma eller i skolan. Här är en guide som hjälper dig att hålla ett svårt samtal.

Steg 1

Fråga innan du börjar. Så mycket som ett svårt samtal kan vara nödvändigt, kan en person inte alltid vara redo att hantera det. Det är därför det är en bra idé att fråga någon om lov innan du håller ett svårt samtal. Ta reda på om det är ett bra tillfälle att prata om dina problem och om det inte, gå bort med beslutsamhet för att försöka igen en annan gång. Båda parter måste vara öppna för att ha ett svårt samtal om du har några förhoppningar om ett lyckat resultat.

Steg 2

Hur man håller ett svårt samtal. Fråga innan du börjar.
Hur man håller ett svårt samtal. Fråga innan du börjar.

Använd en mild metod. Växer inte en hård kommentar på en intet ont anande person. Istället närmar svårt samtal försiktigt. Ease in dina bekymmer, tala uppriktigt och visa ditt intresse för att hjälpa personen att göra de nödvändiga förändringarna.

Steg 3

Håll andra personer ur konversationen. I alla tider, måste du hålla svåra samtal professionell. Även om alla andra har samma uppfattning som du, tala bara för dig själv. Medför inte någon annan i konversationen utom de omedelbart närvarande. Det är ett professionellt förhållningssätt som kommer att tjäna dig respekt för alla inblandade.

Steg 4

Kom till saken. Om du hittar behovet av att diskutera ett svårt ämne, inte slå runt busken. Vara så enkelt och direkt som möjligt när du uttrycker din oro. Ju tidigare du kommer till den punkt i ett svårt samtal, desto snabbare kommer det att vara över. Så försiktigt fokusera på problemet direkt så att alla vet vad som behöver åtgärdas.

Steg 5

Använd en mild metod. Håll andra personer ur konversationen.
Använd en mild metod. Håll andra personer ur konversationen.

Nå en överenskommelse. Innan du avslutar ett svårt samtal, se till att du har nått ditt mål för diskussionen. Kom överens med den andra personen som ni båda är nöjda med. Prata om hur han kommer att ändra sitt beteende om det var din oro. Eller gör en handlingsplan som har en rimlig tidsfrist. Och lägga ut ditt beslut skriftligen. På så sätt kommer båda parter att ta det svåra samtalet på allvar.

Steg 6

Följ upp. Även om du kanske känner att du vill krypa under en sten efter att ha en svår konversation med någon, kan du inte. Du måste se till att dina poäng har mottagits och åtgärdas. Av denna anledning måste du följa upp resultatet av din svår diskussion. Se till att den andra personen håller upp hans sida av affären. Om inte kan du behöva besöka svårt ämne med honom.