E2y

Hur man håller en tupp tyst

Tuppar är en integrerad del av de flesta flockar av höns, och vissa tycker deras läten charmig och trevlig, medan andra inte håller. Det finns ett antal sätt du kan minska den tid en tupp spenderar gala, vilket borde hålla grannar och alla ljus sliprar i ditt hus uppfyllda.

Var medveten om att det är ganska omöjligt att få en tupp att sluta gala helt, det mesta du (och eventuella klagandena) kan hoppas på är att göra din tupp mindre besvärande (snarare än helt tyst). Du kan läsa mer om hur man ordentligt hand om ditt husdjur med de utmärkta kyckling hålla hemligheter.

Steg 1

Få honom några flickvänner. Några tuppar artikulera eftersom de inte är nöjda med storleken på sin flock. Om du ger honom några fler höns till chefen runt, får en tupp lugna ner, och spendera mer tid att styra damerna, och mindre tid trolling efter mer. Det är också viktigt att låta din tupp mingla fritt med hönsen, om de är åtskilda, kan han börja crow ännu mer.

Steg 2

Hur man håller en tupp tyst. Få honom några flickvänner.
Hur man håller en tupp tyst. Få honom några flickvänner.

Håll utkik efter rivaler. Om du har flera tuppar, hålla dem väl isär, och om dina grannar har en tupp, överväga att inrätta särskilda områden för varje tupp och hans flock för att minska konflikter.

Steg 3

Förväxla din tupp. Roosters har ett mycket finstämt interna klocka, och de crow som de känner dagsljus närmar sig. Om du är så benägna, kan du spåra faktiskt din tupp gala genom året, och du kommer att märka att tiden för jubel skiftar svar på säsongsmässiga förändringar.

Däremot kan du lura din tupp interna klocka med hjälp av en artificiell ljuskälla och en sluten hönshus. När du tar dina kycklingar i din slutna hönshus för kvällen, använd en ljus för att förlänga "dagsljus," lura kycklingarna att tro att det är lätt när det är faktiskt mörkt ute. Släcka lampan innan du går till sängs.

Håll utkik efter rivaler. Berika sin omgivning.
Håll utkik efter rivaler. Berika sin omgivning.

På morgonen, kommer kycklingarna tycker att det är tidigare än det är eftersom hönshuset är fortfarande mörkt. Därför kan din tupp förväxlas nog att vänta med att gala, förrän du låta kycklingarna ut.

Steg 4

Mata honom. Om du distrahera din tupp med mat som kräver en viss ansträngning för att äta, kanske du kan få honom att börja jubel senare under dagen. Corncobs och kuber spel av mat som de som används för att träna hundar kan vara användbara för detta. Kasta mat i slutet av natten, och överväga att gömma den under lite halm så att det inte kommer att hittas tills tuppen börjar omrörning. Om du har tur, kommer din rooster avledas genom maten.

Steg 5

Berika sin omgivning. Tvärtemot vad många tror, hönor är faktiskt ganska intelligenta djur, och de kan bli uttråkad, precis som alla andra. Din tupp kan vara gala av rastlöshet eller tristess. Försök att blanda upp saker i hönshuset med leksaker, nya sittpinnar och cubbyholes att utforska, och flytta runt saker regelbundet så att miljön inte förblir statisk.

Din tupp kan bli så upptagen med att utforska miljön och kontroll av risker till flocken att han kommer att ta en paus från gala.


Att hålla en tupp tyst kan vara en utmaning, eftersom vissa tuppar bara har ett behov av att gala, oavsett vad du gör. Dock bör dessa tips göra uppgiften lite enklare, och de kommer också att visa en ärlig ansträngning från din sida om grannarna kommer runt att klaga.

Om din tupp orsakar stadsdel konflikt, kan du finna att nå ut till dina grannar löser problemet, om du kan styra din tupp. Erbjuda dem ägg eller lån av flocken för några timmar för att bli av trädgården skadedjur, och se till att vara vän med grannarna för att odla goda relationer.