E2y

Hur man håller en ponny från att bli bortskämd

En ponny kan vara den allra bästa husdjur du någonsin kan ha

En ponny kan vara den allra bästa husdjur du någonsin kan ha, men kan vara det värsta om det visar sig vara bortskämda. Med att vara bortskämd, ponnyer plocka upp stygga beteenden som är inte alls en sak att berömma. För det första är en bortskämd ponny irriterande och på samma gång, farlig. Därför, så mycket som möjligt, måste du göra alla sätt att hålla din ponny från att vara bortskämda.

Emellertid är problemet med en ponny att det lätt blir förstört

Emellertid är problemet med en ponny att det lätt blir förstört. Detta gäller särskilt om ägaren är en unge. Med några extra godsaker och livsmedel, kan djuret bli bortskämd direkt och börja visa dåliga beteenden. Men är den goda nyheten att det finns vissa saker du kan göra för att hålla detta från att hända till ditt husdjur. Kolla in dessa trick du måste följa:

Hur man håller en ponny från att bli bortskämd. Börja med en bra ponny.
Hur man håller en ponny från att bli bortskämd. Börja med en bra ponny.
  • Börja med en bra ponny. Köp inte en ponny bara för att det är billigare än resten. Notera att många familjer säljer sina ponnyer för att de vill bli av med dem och de faror de kan ge. Därför, när du köper en ponny, analysera djuret först. Det är bäst att ta med ditt barn för att låta honom sköta och rida på den. Om det finns några tecken på att bita, sparka, kapning och syrlighet, är djuret inte ett bra köp.
  • Lär ditt barn regler att följa för att ta hand om sin ponny. Anledningen till en ponny blir lätt bortskämd när i händerna på en unge är att han ofta får en hel del bortskämd och behandlar det mesta. Därför lär ditt barn att sätta gränser, att tillhandahålla belöningar, och liknande. Till exempel lär ditt barn att mata djuret i en hink och inte på hans hand för att undvika att uppmuntra ponny att bita eller för att få påträngande.
  • Insistera korrekt beteende till ponny. En bra ponny måste vara en som är mannerly både när rids och när på marken. Det finns många ponnyer som är bara bra på bara en av dessa situationer. Därför, när det gäller din ponny, insistera och träna honom om alla de rätta beteenden i båda villkor.
  • Korrekt dåliga vanor direkt. Om du ser någon dålig sätt att ponnyn visar, rätta till det genast. Vet själv att en ponny är intelligent. Han kommer att upprepa alla dåliga beteende som han tror hjälper honom för hans fördel.
  • Söka hjälp från en professionell tränare. Speciellt om du är en amatör i hantering av en ponny, är det bäst att få en professionell för att hjälpa dig med ärendet. Inte bara en professionell hjälper dig att hantera det aktuella problemet, men kommer också att lära dig effektiva sätt att hjälpa dig i framtiden.

Det finns inget mer punkt håller en bortskämd ponny

Det finns inget mer punkt håller en bortskämd ponny, speciellt om det är ditt barn som kommer att göra med det då och då. Tänk på att en bortskämd ponny kan skada ditt barn när djuret börjar bli envis. Därför är det viktigt att du gör alla sätt att hålla djuret från att vara bortskämda. Om du inte kan göra en väg, kommer det att vara en säkrare och bättre idé att bli av djuret för allas fördel.