E2y

Hur man gör snake fällor

Konflikter mellan ormar och människor blir allt vanligare

Konflikter mellan ormar och människor blir allt vanligare, särskilt när människor fortsätter att inkräkta på ormarna "naturliga livsmiljö. Ormar ofta skulle flytta in i en persons hus om det ger en bra plats att jaga och leva. Medan det finns massor av snake fällor kommersiellt tillgängliga, är det också möjligt att bygga en egen.

Hur man gör snake fällor. Coat hårdvaran trasa.
Hur man gör snake fällor. Coat hårdvaran trasa.

Nedan är några tips om hur man gör en fälla tratt orm.

  1. Få varorna. Du behöver följande leveranser att göra fällan: hårdvara trasa och ringar bur. Du kan få hårdvara duk från någon järnaffär. En fjärdedel-tums maska av standardkvalitet kommer att göra fint. Du behöver tre stycken av hårdvaran trasa. En bit ska mäta 4x4 fot medan de andra två skulle mäta 1x4 meter.
  2. Coat hårdvaran trasa. För att göra fällan mer hållbart, kan du belägga hårdvara duk med tvåkomponentsepoxi. Beläggningen skyddar också fångade ormar från att bli sårad mot hårdvaran trasa skarpa kanter.
  3. Bilda en cylinder. Börja göra fällan genom att bilda en cylinder med användning av 4x4 fot hårdvara trasa. Anslut kanterna och ringarna bur. Ta en 1x4 fot bit och täcka ena änden av cylindern med det. Använd tillräckligt hållarringar att fästa locket på cylindern och täta eventuella öppningar som kan vara tillräckligt stor för en orm att fly.
  4. Gör en tratt. Ta den senaste hårdvaran trasa och forma den till en tratt. Den stora öppningen i kanalen bör vara något bredare än öppningen av din cylinder. Placera denna tratt in i cylindern så hårt som möjligt, sätter först den lilla änden.
  5. Ställ fällan. Placera fällan nära någon plats eller längs väggen där ormar sannolikt crawl. Även om det inte är nödvändigt, kan du placera levande bete i fällan för att fånga vissa ormar. Var noga med att kolla fällan varje dag för att se om du har fångat några ormar. Kom ihåg att det också är möjligt för andra djur, såsom grodor, sköldpaddor eller ekorrar som ska instängda.
  6. Identifiera ormen. När du har fångat en orm, är det viktigt att omedelbart identifiera om det är giftigt eller ogiftigt. Identifiering av en orm art beror på dess längd, kroppsform, färg och mönster för att nämna några egenskaper. Till exempel är vissa huggormar som vissa arter av skallerorm ombundna. Detta innebär att det finns områden med olika färger som tenderar att springa runt i kroppen och distribueras i hela ormens längd. För att ta bort ormen från fällan, täcka fällan öppning med en påse. Om ormen är giftig, använd en hink eller något hård behållare. Vänd fälla upp och ned för att låta tratten och ormen faller i hinken eller väska. Efter avlägsnandet av ormen från fällan, omedelbart binda påsen eller försegla hinken.

Du bör vara mycket försiktig när du kasserar ormar

Du bör vara mycket försiktig när du kasserar ormar. Kontrollera med ditt område myndigheterna för att se om det finns en lag om hur man kan bli av tillfångatagna ormar. Vissa områden tillåter inte flytta fångade ormen, så kolla med dina lokala myndigheter först. Som alltid, är säkerheten din högsta prioritet. Om du fånga en orm, är det bäst att ringa en expert för att hjälpa avyttra den.