E2y

Hur man gör sköldpadda mat

Sköldpaddor kan ses i dammar och hav

Sköldpaddor kan ses i dammar och hav. Att hålla ett husdjur sköldpadda kan vara dyrt. Du kommer att behöva spendera för akvariet, tillbehör och naturligtvis, den mat som du ska mata din sköldpadda. De flesta av dina pengar kommer att spenderas på maten. Du måste alltid se till att din sköldpadda inte slut på mat. Om du är på en stram budget, kan du alltid göra din egen sköldpadda mat med mat som du kanske redan har hemma. På så sätt kan du spara lite pengar och spendera dem på andra objekt för din sköldpadda.

Hur man gör sköldpadda mat. Livsmedel att undvika.
Hur man gör sköldpadda mat. Livsmedel att undvika.

Här är några tips på hur du kan göra din egen sköldpadda mat:

  1. Turtle arter. Först måste du veta vilken typ av sköldpadda du tar hand om. Olika typer av sköldpaddor kan också ha olika preferenser när det gäller livsmedel. Det finns landlevande sköldpaddor och vattenlevande sköldpaddor. Under de markbundna sköldpaddor, de två vanligaste arterna som kan vara husdjur är de utsmyckade dossköldpaddor och sköldpaddor lera. För de akvatiska sköldpaddor, finns reglagen och de målade sköldpaddor. Det finns också korta hånglade sköldpaddor och långa hånglade sköldpaddor.
  2. Fosfor och kalcium. De två mest grundläggande elementen i en sköldpadda kost är fosfor och kalcium. För detta kan du mata din sköldpadda kokt och krossade äggskal så att de kan få kalcium. De äter också smuts som är full av mineraler. Dessa är de vanligaste valen för sköldpaddor som lever i det vilda.
  3. Mat för att föda. Det finns olika typer av mat som du kan ge till ditt husdjur sköldpadda så att det kan ha en bra kost. För greener, kan du mata dem sallad, vattenkrasse, fikonlöv, druvmust löv, och toppar morot. För grönsaker, de alternativ du har är ärtor, okra, morötter, sötpotatis och majs. Du kan också lägga till frukter såsom vindruvor, blåbär, mango, äpple, jordgubb, banan och kiwi. För kött, kan du mata sköldpaddan daggmaskar, räkor, sniglar, kokt ägg, kokt kyckling och sniglar.
  4. Livsmedel att undvika. Du måste också undvika vissa livsmedel som kan skada din sköldpadda. Några av dessa är mjölkprodukter, såsom yoghurt och ost. Du måste också undvika att mata dem konserver som innehåller mycket konserveringsmedel. Turtles också tål inte socker så se till att inte ge dem choklad och godis.
  5. Variation. Om du planerar att ge dem mat från ditt hem, måste du ge dem olika. Du måste ge dem olika typer av livsmedel så att de näringsämnen som de får kommer att variera. Du kan också växla maten av sköldpaddan mellan sköldpaddan mat från butiker och din egen hemlagad mat. Köp sköldpadda mat från försäljning så att du kan spara pengar.

Dessa är några av de tips som du kan använda för att göra din egen sköldpadda mat hemma. Om du är osäker på vad du ska ge din sköldpadda, kan du forskning på nätet och se vilken typ av mat du kan förbereda ditt husdjur. Du kan också forskning om hur man tar hand om ditt husdjur sköldpadda så att din sköldpadda kan leva ett långt liv.