E2y

Hur man gör ett mönster häst filt

Häst filtar normalt placeras på en häst när vädret är kallt, medan hästen betar på betesmark, eller när den går ut på resor. Denna speciella kläder ser till att din häst om den skyddas från alla de hårda delarna av de kallare månaderna. Under sommarmånaderna kan hästtäcken vara till nytta för din häst också. Använda fluga blad eller lätta filtar gjorda av material som är perforerat, kan skydda djuret från insekter och flugor som kan skada honom, samtidigt tillåter luften att gå igenom materialet. Detta håller honom sval trots det skyddande höljet. Vattentäta filtar är också populär för områden där regniga vädret är ganska vanligt. Cooling hästtäcken, å andra sidan, sänka temperaturen av hästen efter en tung träning. Häst filtar kan vara ganska dyrt att köpa och det skulle vara en bra idé att göra din egen, med material du väljer, för att skära ned på kostnader. För att göra en häst filt, kommer du först och främst behöver för att skapa ett mönster som fungerar som din guide när du syr täcket. Här är hur man gör det:

  • Dina material för ditt mönster kommer att innehålla ett måttband, en sax och mönster material, företrädesvis en gammal, platt blad om storleken på en queen eller king size-säng, eller en gammal häst filt. Du kommer att vilja använda detta mönster flera gånger så se till att det material du använder inte tatter eller fransar i kanterna från frekvent användning.
  • Du kommer nu att börja mäta din häst. I grund och botten, alla hästtäcken följer ett visst mönster som täcker pipan av hästen, från punkten mellan skulderbladen ner till svansen, och hänger på botten av armbågarna till leden på hans bakre ben. Det skulle vara bäst att ha en kamrat vid mätning eller i bästa fall, binda hästen så att den förblir stilla då du gör det.
  • Se till att din häst står precis på hans mest normala position. Bo på vänster sida av din häst håller på vänster slutet delen av din måttband. Ställ in denna del på det område där halsen av hästen går mitt på bröstet. Nu drar måttbandet ner längden på hästens vänstra sida mot hans axel område, vilket är den största. Hålla på att rita på måttbandet på samma sätt som så långt du kan nå.
  • Skriv ner dina mått markera det område du kommit med tummen på höger hand. Gå nedåt till den punkt du markerat och ange ditt bandet slut här. Med höger hand, håller på att rita din måttbandet ner längden på sidan av din häst och tvären till skinkorna 'område. Skriv dina mått ner, lägga båda mätningarna för att få storleken på hela filten.
  • Nu när du har hästen filt fullständiga mätningar, kommer du att börja göra ditt mönster. Placera mönstret material ovanpå en slät och jämn yta och dra i alla mätningar av din häst på det, så att den passar den del av materialet. Använd din sax för att klippa runt vad du har ritat i som nu kommer att bli mönstret för din häst filt.

Hur man gör ett mönster häst filt. Du kommer nu att börja mäta din häst.
Hur man gör ett mönster häst filt. Du kommer nu att börja mäta din häst.

Det är bra att göra din egen häst filt är att du har möjlighet att välja material som du vill använda för det och spendera en minimal summa pengar. Samtidigt, är din häst bekväm med sin filt passar exakt till sin storlek.