E2y

Hur man gör en tank bakgård fisk

En bakgård akvarium kan vara ett vackert val för din trädgård

En bakgård akvarium kan vara ett vackert val för din trädgård. Förutom dess estetiska värde, är bakgård akvarier ofta installeras för praktisk användning. Idag är många familjer som överväger fiskodling som en hållbar näringskälla på sin egen egendom. Göra en tank bakgård fisk är en investering, men många familjer att hitta upprätthålla en bakgård tank väl värt det. Här är hur man gör en tank bakgård fisk:

Hur man gör en tank bakgård fisk. En bakgård akvarium kan vara ett vackert val för din trädgård.
Hur man gör en tank bakgård fisk. En bakgård akvarium kan vara ett vackert val för din trädgård.

Material:

 • Stort akvarium, pool, eller leveranser att göra en
 • Sand och grus
 • Kolfilter
 • Värmare
 • Luftare (antingen de som gjorts för akvarier eller fontäner trädgård)
 • Termometer
 • Vatten balsam
 1. Planera utrymmet. Mängden utrymme du vill ägna åt bakgården akvarium kommer att avgöra akvariet och andra tillbehör du behöver, och även vilken typ av fisk du kan hålla framgångsrikt. Din bakgård akvarium bör vara någorlunda nära ett eluttag, om du inte är villig att köra tunnelbanelinjer för el för att nå akvariet. Om du planerar att ha en hel del vattenväxter i tanken, behöver du någonstans som får vissa solen.
 2. Köp tanken och förbrukningsmaterial. Du kan använda ett stort akvarium, eller bygga din egen. Naturligtvis måste den vara vattentät, med hjälp av material som kommer att pågå i ditt område klimat. Om du planerar en tank bakgård fisk enbart för livsmedel, kan du använda en pool istället för ett akvarium. Du kan köpa ett kit som innehåller en tank med all den utrustning som behövs, eller samla det bit för bit. Kontrollera att luftarna, filtrera och värmare är lämpliga för tanken du gör.
 3. Fyll tanken. Placera tanken på plats i din trädgård, och sedan fylla botten med sand och grus. Detta substrat kommer att hjälpa till vid bildandet av nyttiga bakterier, filtrering av vattnet i tanken. Du behöver minst tre eller fyra inches av sand och grus i botten av tanken. Sedan fylla tanken med vatten, installera utrustning, och låt det sitta i minst 2 veckor innan du lägger fisk. Testa pH-nivån, om det inte är mellan 6,5 och 7,0, tillsätt vatten balsam.
 4. Lägg fisken Välj din fisk klokt,. Måste kunna leva med vattenkvalitet och miljö i ditt område. Du kan inte bara gå till djuraffären och köpa någon fisk du ser. Bestäm om du vill ha fisken för deras estetiska värde, eller besöka en lokal fiskodling för att köpa aktier om du planerar att äta fisken. Lägg i fisken till din bakgård tank ett i taget under en period av flera veckor.
 5. Övervaka tanken. Kontrollera regelbundet vattenkvalitet och se till att tanken vistas tillräckligt varmt för mängd fisk du har valt. Regelbundet underhåll är nyckeln till att hålla din bakgård akvarium frisk. Du kan behöva en inomhus tank för några fiskar om din trädgård blir mycket kallt under vintermånaderna.

Oavsett om du väljer att göra en tank bakgård fisk för estetiska eller livsmedel ändamål, är det säkert att uppskattas av hela familjen.