E2y

Hur man gör en orm bur

En orm, bortsett från att vara ett djur i det vilda, är ett husdjur för vissa. Om du är en av dessa människor som har ormar hemma, kan du göra en orm bur för ditt husdjur. En orm bur är ett sätt att visa hur mycket du bryr dig för ditt husdjur. Till skillnad från andra domesticerade djur, ormar ta skada om störd. Därför gör en orm bur kommer inte bara att hysa och skydda din orm utan också hjälper dig att skydda andra människor från ormbett.

Hur man gör en orm bur. Kontrollera buren läge.
Hur man gör en orm bur. Kontrollera buren läge.

Konstruera en orm bur är ett enkelt och ett mycket tillfredsställande projekt. Här är de sätt att göra en bur för din orm:

  1. Bedriva forskning. Det finns olika sorter av ormen i världen. Varje typ kräver olika uppmärksamhet. Du måste konsultera experter (som veterinärer) känna de behov och preferenser din orm. Du kan också surfa på Internet för att samla in mer information. Böcker kan också vara användbar i denna uppgift. Snake ägare kan också vara goda informationskällor.
  2. Skapa en plan. Ge en skiss för din plan. Din skiss kommer att hjälpa dig att avgöra det material som du behöver för att bygga din orm bur. Skriv ner allt material som kommer att vara till nytta för din orm bur. Listan kan innehålla belysning samt mattor för din orm.
  3. Välj byggmaterial. Utmärkta material för orm bur är följande: MDF, melamin, och plywood (vattentät). Se till att din valda material kan hålla fukt och bibehålla värmen inne. Du kan också använda ett akvarium för mindre ormar.
  4. Betrakta utrymmet. Om din orm kommer att växa till en enorm storlek, måste du utforma en större bur för det. Du kan göra detta för att undvika att bygga en annan orm bur i framtiden. Space management kommer också försäkra att din orm är bekväm i buren.
  5. Kontrollera buren läge. Bestäm om du kommer att sätta buren inuti eller utanför ditt hus. Tänk på att större delen av tiden, ormar föredrar att vara ensam och inte vill bli störd.
  6. Välj dörren typ. Dörren kommer att ge enkel tillgång till din orm bur. En skjutdörr är lämplig om du inte har tillräckligt med utrymme i ditt hus. Vissa orm ägare föredrar också drop dörrar.
  7. Säkra mattan. Borra några hål på baksidan av buren. Hålen kommer att vara till hjälp för att sätta sladdar inne i buren för att fästa en värmematta. Använd ett band eller ett melamin för att fästa mattan i buren. Du kan undvika vattenskador genom att hälla silikon runt den.
  8. Ta belysning verktyg tillsammans. Placera ljus på toppen av buren. Se till att ljuset inte kommer att falla när din orm är inne. Du kan säkra ljuset position med hjälp av en läpp och / eller en huva. Dessa verktyg hjälper dig att dölja belysning sladdar.
  9. Öka säkerheten. De flesta ormar kommer att försöka fly sina burar. Vanligtvis kommer ormar pressa lock för att öppna dörrar. För att förhindra en flykt, ger en skjutdörr lås och tungt lock för dina dörrar.

Du är klar

Du är klar. Dubbelkolla ljuset, mattan, och säkerheten för din orm bur. Om alla element fungerar, kan du introducera nu din orm till sitt nya hem.