E2y

Hur man gör en logg jordnötssmör för fåglar

Jordnötssmör är en sandwich sprids gjord av krossade jordnötter. Med sina hälsofördelar och rika och krämig konsistens, många människor älskar beläggning det på sina favorit snacks, ibland äter det ensam.

Fåglar är också förtjust i mumsar på jordnötssmör

Hur man gör en logg jordnötssmör för fåglar. Förbered materialet.
Hur man gör en logg jordnötssmör för fåglar. Förbered materialet.

Fåglar är också förtjust i mumsar på jordnötssmör. Det är inte bara fungera som en välsmakande behandla för fåglar, fett innehåller även stöd fåglar för att få igenom de kalla månaderna. Du kan hjälpa till att hålla fåglarna varma under vintern, och på samma gång ha kul fågelskådning, genom att göra en logg jordnötssmör. Följ instruktionerna nedan om hur du gör en:

  • Förbered materialet. Du behöver ½ kopp jordnötssmör, ¼ kopp ister, en filial (ca 3 inches i diameter), en plugg (tillval), trälim (tillval), en såg, en borr med spadskär och en rulle av sladd för att göra en logg jordnötssmör för fåglar. Se till att välja en gren med fast trä. Detta säkerställer att loggen kommer att pågå under en lång tid.
  • Skär grenen. Såg grenen så att den mäter ca 9 inches lång. Du kan göra längden längre, men kom ihåg att filialen blir tyngre för varje extra tum. Så innan du bestämmer dig för att göra en lång logg jordnötssmör, anser styrka sladden du ska använda, och den plats där du kommer att hänga loggen.
  • Borra upphängningshål. Borra ett hål om ¼ inches till ena änden av grenen. Slip din sladd genom hålet och knut ändarna ordentligt för att göra en ögla.
  • Borra feeder hålen. Borra hål på grenen som mäter ungefär 1 ¼ inches bred och 1 ½ inches djupt. Hålen bör vara ca 2 ½ inches bort från varandra för att göra plats för fot. Öka avståndet mellan hålen, om du planerar att sätta pluggar på grenen som sittpinnar. För att innehavare för dymlingar, borra hål som mäter ca ¼ tums under varje matare hålighet.
  • Gör sittpinnar. Du kan hoppa till nästa steg, om du inte planerar att göra sittpinnar på jordnötssmör logg. Syftet med abborrar är att tillsätta gripande platser för fåglarna. För att göra en abborre, skär tappen i flera bitar, ca 5 inches i längd. Sedan satte trälim i de små hålen som du har borrade tidigare och som i en plugg för varje hål. Låt limmet torka.
  • Förbered jordnötssmör. Värm ister i en kastrull eller mikrovågsugn i ungefär 30 sekunder. Sedan satte jordnötssmör i en skål och tillsätt ister. Blanda de två tillsammans. Den ister kommer att göra det lättare för fåglarna att svälja jordnötssmör. Du kan också ersätta ister med majsmjöl eller grus.
  • Sätt jordnötssmör i mataren hålen. Med hjälp av en sked, placera blandningen jordnötssmör i mataren hålen. Placera så mycket jordnötssmör i hålen som du kan göra det kompakt.
  • Häng loggen jordnötssmör. När du är klar fyller i mataren hål med jordnötssmör, hänga stocken på en stolpe eller ett träd filial.

När du väljer en plats att hänga din logg jordnötssmör under sommaren

När du väljer en plats att hänga din logg jordnötssmör under sommaren, se till att området är skuggad för att förhindra att jordnötssmör från smältning eller gå härsken. Du kan också hålla stocken i ditt hus vid middagstid, om du ser att inga fåglar livnär sig på det. Bara ta ut den igen på eftermiddagen, när klimatet är svalare.