E2y

Hur man gör en fred lilja och betta akvarium

Det finns många debatter om huruvida Peace Lily och Betta fisk kan sättas ihop i en tank för dekoration. Vissa säger att det är möjligt, eftersom Betta fisk är en låg-underhåll fisk som kan överleva andas atmosfärisk luft. Naysayers, tiden insistera på att denna inställning saknar vattenfiltrering att göra den lämplig för en fisk att leva i.

Om du vill ta reda på själv om detta arrangemang är en bra idé, nedan är ett förfarande för hur man gör detta, medan du gör ditt bästa för att hålla Betta fisk friska:

  • Köp de objekt som du behöver. Du behöver en Betta fisk, en fred lilja, en stor vas, ett plastlock eller kopp, bitar av dekorativa stenar eller glaspärlor, en kniv eller en sax, en liten fisk nät, en vatten balsam eller en flaska vatten och ett band för att göra en fred lilja och beta akvarium. Man betta fiskar är oftast mer färgstarka än kvinnor, så om du ser en levande honor i en djuraffär, använd en manlig fisk för din tank. När du köper en vas, se om du kan hitta en stor vas med ett plastlock på hantverk butiker. Om du inte kan hitta en, köpa en vas med en hals tillräckligt bred för att rymma fred lilja stäv. Därefter förvärvar ett plastlock eller kopp som kan täcka munnen av vasen.
  • Rengör poster. Tvätta vasen och stenar eller pärlor noga med vatten och ställ åt sidan. Nästa, blöta rötter freden lilja i några minuter i en bassäng med vatten för att mjuka upp smuts. Placera rötterna under rinnande vatten, och ta försiktigt bort smutsen med fingrarna. Sätt fred lilja åt sidan.
  • Placera stenarna. Lägg ett lager av stenar eller pärlor på botten av vasen. Om du använder färgade pärlor, ordna det så att färgerna bildar en harmonisk design.
  • Tillsätt vatten. Även om du kan välja att använda buteljerat vatten i tanken är detta dyrt i längden eftersom du måste byta vatten ofta. Sätta vatten balsam i kranvatten är mer ekonomiskt, eftersom det är billigt och kräver bara några droppar.
  • Häll vatten vasen tills det är en tum under vasen hals. Se till att skapa denna ersättning eftersom detta kommer att fungera som andrum för betta fisk. Om du har använt kranvatten, satte balsam på vattnet genom att följa anvisningarna i sin låda.
  • Förbered fred lilja. Skapa ett hål i mitten av plastlock eller kopp. Liljan ska passa genom hålet, men se till att inte göra hålet för stort. Sätt lilja genom hålet.
  • Tillsätt betta fisk. Försiktigt kamma hem betta fisk från dess behållare med en liten fisk nät. Med hjälp av en fisk nät kan du fånga fisk utan också få vattnet ur behållaren.
  • Placera fred lilja. Sätt plastlocket med freden lilja på vasen. Lägg några stenar eller pärlor på plastlocket att vikta ner.
  • Knyt bandet. Wrap ett band runt vasen hals som pricken.

Peace liljor är lättskötta

Hur man gör en fred lilja och betta akvarium. Köp de objekt som du behöver.
Hur man gör en fred lilja och betta akvarium. Köp de objekt som du behöver.

Peace liljor är lättskötta, eftersom de inte behöver mycket vatten och solljus. Detsamma kan inte sägas dock att betta fisk, på grund av avsaknaden av ett vattenfilter i vasen. Att hålla din betta fisk frisk, se till att byta ut sitt vatten minst tre gånger i veckan. Glöm inte att mata din betta fisk med pellets, fryst artemia och frysta maskar blod en gång varannan dag.

Lycka till att ta reda på om denna miljö är bra för en betta fisk. Om din fisk visar tecken på dålig hälsa, ta bort fisken omedelbart från vasen och placera den i ett akvarium eller fisk skål.