E2y

Hur man gör en cover fågelbur

Fågelbur täcker spelar en viktig roll när man tar hand om en fågel

Fågelbur täcker spelar en viktig roll när man tar hand om en fågel. Att få en som husdjur kräver särskild omsorg. Fåglar behöver ungefär tolv timmars sömn, men de är också känsliga för för mycket ljus. Således finns det ett behov av din bur att ha en täckmantel för att filtrera bort onödiga ljus. Den kan också användas för att filtrera bort ljud som kommer in och från buren. En fågelbur lock håller också fågeln från inandning extern damm och från att få fågel damm sprids runt ditt hem. Det finns olika typer av material som du kan använda för att göra en cover fågelbur och om du vill veta hur man gör en, här är de saker du behöver göra.

Hur man gör en cover fågelbur. Välja material att använda.
Hur man gör en cover fågelbur. Välja material att använda.
 • Välja material att använda. Hitta rätt material att använda för omslaget. Hitta en som är lätt att rengöra och kan låta luften cirkulera. Använd inte plast eller material som är för tjockt, annars fågeln kan hamna kvävd.
 • Mät buren. Mät storleken på din fågelbur. Överför måtten på kraftpapper att fungera som mönstret. Lämna några inches av extra mätning om en tum i botten och en halv tum på sidorna.
 • Klipp tyget. Använd mönster som grund för tyget som du väljer. Nåla fast mönstret så att du kan klippa tyget därefter. Klipp alla sidor och lägg dem åt sidan.
 • Gör locket. Få frontpanelen och vik den på mitten. Klipp längs denna linje helt. Detta kommer att fungera som den främre öppningen.

  Få de vänstra och sidopaneler och fästa dem på vardera sidan av den främre mönstret. Lägg till en halv tum överlappning mellan den främre och sidostycke. Nåla den andra änden av sidostyckena till den bakre panelen med samma överlappning.

  Vik undersidan av varje tyg ungefär en fjärdedel av en tum. Gör en vikning av en annan fjärdedel av en tum och sy ihop ändarna, inte sy direkt längs kanterna. Sy fästs ihop kanterna från toppen till botten

  Fågelbur täcker spelar en viktig roll när man tar hand om en fågel. Mät buren.
  Fågelbur täcker spelar en viktig roll när man tar hand om en fågel. Mät buren.

  Nåla ihop de två halvorna av de främre panelerna med en överlappning på ca en tum. Sy den övre delen av höljet till omkring öppnandet av buren dörren.

  Få de övre kanterna och sätta ihop dem. Pin toppen av locket tills det inte finns något utrymme öppning kvar. Efteråt sy ihop bitarna.

 • Dekorera. Lägg tofsar på toppen så att du lätt kan ta bort det från buren. Dekorera framsidan genom att sätta i utformade knappar som du bara kan stänga efter behov. Du kan också brodera buren lock med namnet på ditt husdjur eller något annat mönster som du tror kommer att se bra ut på den.

Vikten av en fågelbur lock kan aldrig underskattas. Bortsett från att se till att ditt husdjur fågel har ett filter mot alltför mycket ljus och buller, kan du också göra en underbar fågel lock som du kan visa upp för dina vänner och familj.