E2y

Hur man gör en bur för en orm

Snake burar kan bli dyrt om du köper dem färdiga

Snake burar kan bli dyrt om du köper dem färdiga. I själva verket är detta oftast en av de största utgifterna när äga en orm. Men det är lätt att göra en bur för en orm att använda material från järnaffären, inklusive plexiglas och trä. Spara pengar genom att göra buren själv, men se till att du bygger det på ett robust sätt så att din orm inte kan fly. Här är hur man gör en bur för en orm:

Hur man gör en bur för en orm. Material och förnödenheter.
Hur man gör en bur för en orm. Material och förnödenheter.

Material och förnödenheter:

 • Stort akvarium (20 till 50 gallon eller mer, beroende på ormen arter) eller fem bitar av plexiglas i lämpliga storlekar för att konstruera en tank
 • Mesh akvarium lock eller nät för att göra din egen lock
 • Spik
 • 2 "med 1" virke (om att tanken eller locket själv)
 • Gångjärn och lås (om att göra din egen lock)
 • Epoxi (om att göra din egen tank)
 • Tank uppvärmning, termometer, substrat, hudar, och andra nödvändiga förnödenheter orm (från djuraffär)
 1. Vet vilken typ av orm och dess krav. The Cage kraven för ormar kan variera kraftigt i storlek och konstruktion. Bestäm vilken typ av orm du behöver bur, samt ormens förväntade vuxen storlek, innan du börjar bygga eller köpa dina leveranser. Börja med en tillräckligt stor bur, eller du måste hålla ersätta det som din orm växer sig större.
 2. Skapa buren basen. Det enklaste sättet att göra en bur för en orm är att använda ett stort akvarium. Beroende på orm arter, behöver du en som är någonstans mellan 20 och 50 liter eller ännu större. Om du inte har ett akvarium, köpa fem stycken av plexiglas och några timmer. Gör din egen genom att skapa en ram med virke, och sedan sätter i Plexiglas i sidorna och botten på buren, säkra dem med epoxy.
 3. Gör buren locket. Du kan använda dem mesh lock avsedda för glas terrarier, eller gör din egen med hjälp av fin-mätare mesh. Se till att hålen är tillräckligt liten så att din orm inte kan komma ut genom dem. För stabilitetens skull använda häftklamrar eller spik för att fästa skärmen till 2 "vid en" virke, vilket är samma typ du kommer att använda för att hålla samman själva tanken. Mät noga så att locket sluter tätt på toppen av buren. Fäst en spärr och gångjärn så att locket kan öppnas lätt men kommer också att stänga ordentligt.
 4. Möblera buren. Du kan inte bara hålla din orm i en tom bur. Tank Kraven varierar beroende på art och storlek på din orm, men åtminstone du behöver ett uppvärmningssätt och en termometer för att bibehålla lämplig temperatur inuti ormen buren, eftersom ormar är växelvarma.
 5. Testa den nya tanken. När alla dina mätare och annan utrustning har placerats i buren, lämna buren ensam i några timmar för att se till att temperaturen och luftfuktigheten är lämpliga för din orm. När du är säker på att den är klar, flytta din orm i sin nya bur. Titta på din orm noga för den första dagen eller två för att se till att han är acclimating väl och att buren är säker, med några möjliga sätt för ormen att fly.

Denna sed orm bur kan utformas med de perfekta måtten för ditt husdjur orm. Det är lätt att bygga med grundläggande snickeri färdigheter, och är mycket billigare än att köpa en orm bur på djuraffären.