E2y

Hur man gör en bar hund tvål

Folk älskar hundar nästan som de älskar sina barn

Folk älskar hundar nästan som de älskar sina barn. Tja, hur kan du inte när dessa lurviga små hundar tillbaka kär i sin ägna tillgivenhet och skydd. Om du är bland dessa människor, kommer du vill alltid det bästa för din hund vän. Den bästa maten, den bästa veterinärvård, den bästa medicinen, det bästa av allt, ja, vill du att de ska ha det. Men ibland, ge dem det bästa är inte möjligt på grund av rejäl prislappar på de flesta kommersiella hund produkter. Inte oroa sig, dock. Det finns några saker som du behöver inte köpa och kan göra hemma. En sådan punkt är tvål för din hund. Här är några steg på hur man gör en fantastisk hemmagjord tvål i bar form.

  • Börja med tvål bas. Kommersiella tvålar börjar med denna ingrediens. Det är i princip som ett vax mögel som håller tvålarna fast när den stelnar. Den kan köpas i många stormarknader och järnaffärer. Vanligtvis kommer denna bas kräver uppvärmning eftersom det kommer i fast form. När uppvärmd kommer basen smälta och bli flytande. Detta är vad du vill arbeta med. Värm tills det smälter och häll den på en metall pan. Omkring 4 till 5 gram borde räcka.
  • Lägg växtbaserade schampo. Köp växtbaserade schampo på din lokala mataffär eller specialitet butik. Denna typ av schampo är typiskt gjord för människor men det kan användas för hundar också. Men om du vill ha något specifikt för hundar, kanske du vill besöka din butik sällskapsdjur tillförsel och köpa en flaska av växtbaserade schampo speciellt för hundar. Ca 1 matsked för varje 4 till 5 gram av oädel borde göra susen.
  • Lägg till lite E-vitamin. Du kan köpa E-vitamin, 400 IU för att vara exakt på ditt lokala apotek. Den levereras i flytande eller kapselform. Eftersom du gör tvål, kommer du vill ha den i flytande form. Detta vitamin kommer att främja frisk päls och hud som du definitivt kommer att vilja din pooch ha. Ett par teskedar bör vara mer än tillräckligt.
  • Lägg glycerin. För att avsluta den huvudsakliga hopkok, lägga en touch av glycerin. Om ¼ tsk bör göra. Detta är en vanlig ingrediens i de flesta tvålar och schampo så aldrig glömma att lägga till den här.
  • Lägg oljorna. När alla ingredienser är i mixen, är det nu dags att tillsätta ingredienserna lämpliga för din hunds hudtyp och hudproblem. Dessa är eteriska oljor och vad du kommer att behöva använda kommer att variera beroende på vad du vill åtgärda. Till exempel, om din hund har loppor, då du kommer att vilja pepparmynta te olja, eukalyptusolja, och citronella olja i din tvål. Lägga tea tree olja är bra för torr hud samt för stank.

När alla ingredienser är på plats

Hur man gör en bar hund tvål. Börja med tvål bas.
Hur man gör en bar hund tvål. Börja med tvål bas.

När alla ingredienser är på plats, blanda hopkok och häll i en tvål mögel. Återigen, kan du hitta tvål formar på livsmedelsbutiken eller järnaffär. Du kan använda formar metall bakning för tvål om du önskar. Det spelar ingen roll vilken form det kommer i så länge det stelnar och gör städning jobb du vill ha. Häll det på formen och låt den en dag eller två för att ställa in och stelna.