E2y

Hur man gör en acyrlic akvarium

Om du är den typ av praktisk person som åtnjuter bygga saker själv för att spara på kostnader, så kanske ett projekt du kan vara intresserad av är att bygga din egen akryl akvarium. Ett projekt som detta är både utmanande och mycket givande, och det faktum att du inte behöver alltför många typer av verktyg för att få jobbet gjort innebär att göra en akryl akvarium är ett utmärkt val för alla som vill ha ett akvarium för sin fisk men kan inte på grund av en stram budget, eller ens för människor som bara vill få sina händer våt i världen av göra det själv projekt. Hursomhelst, om du är intresserad av att göra något sådant och orädd för lite hårt arbete, då den här artikeln kommer att hjälpa dig att bygga din egen akryl akvarium med så lite krångel som möjligt, så länge du följer stegen nedan, då ett kostnadseffektivt akryl akvarium är allt annat än garanterad.

Hur man gör en acyrlic akvarium. Första är att samla de nödvändiga materialen.
Hur man gör en acyrlic akvarium. Första är att samla de nödvändiga materialen.
  • Första är att samla de nödvändiga materialen. Detta inkluderar dina akryl paneler (som kan köpas från en leverantör av akryl), akryl lösningsmedel, lösningsmedel applikator, en del papper, en penna, måttband och vissa icke-giftig gas renare. Som nämnts ovan behöver du inte mycket att bygga en akryl akvarium av dina egna, men du kan behöva gå igenom lite ansträngning och förhandlingar att köpa akryl paneler i de priser som du vill ha. I varje fall samla föremål och klara din arbetsplats.
  • Rita upp dina ritningar. Beroende på hur du vill gå om att göra din akryl akvarium, kan ritningar antingen ta lite ansträngning eller ingen alls. Om du har rätt mätt arbetsområdet och har bestämt exakt där du vill ditt akvarium vara och hur stor, då är det helt enkelt en fråga om att utarbeta de exakta måtten. Om du inte har gjort det ännu, då kan du experimentera lite med storlekar tills du bestämmer dig för en du vill använda, kom ihåg att du kommer att behöva återköpa eller åtminstone skära ner akryl paneler om du ändrar storlek på dina ritningar .
  • Forma bitarna. Använda akryl lösningsmedel och din applikator applicera limmet till kanten av en av de akryl paneler och försiktigt smälta de två panelerna som du vill börja med tillsammans. Den svåra delen är att låta bitarna bildar tillsammans-du behöver ställa in dem på ett sätt som inte stör härdningsprocessen, och vänta minst tre timmar innan du försöker forma en annan bit på den. Använda ritningar du ritade upp som guide, upprepa detta steg om och om igen tills du har korrekt monterad akryl akvarium. Det kan ta lite tid, så var beredd att ha något annat att göra medan du väntar på de bifogade delar till ordentligt hårdna.
  • Låt akryl akvarium slutföra sitt härdningsprocessen. Även lösningsmedlet fastnar ihop dem efter några timmar, för akryl paneler verkligen skall förslutas stängd, behöver du mer tid. Om du ger din akryl akvarium i veckan för att låta härdningsprocessen sjunka in, då det aldrig kommer att bryta ut på egen hand.

Efter att vänta, är det sista du behöver göra för att flytta den till den plats du hade planerat att det ska vara, och där har du det. Du har nu din egen akryl akvarium.