E2y

Hur man ger en hund som present

Funderar på att ge en hund som en present till någon du tycker? Det finns mer till processen än att bara köpa en valp, linda honom i en härlig paket med bågar och en gåva märka, och placera gåvan under ett träd (av uppenbara skäl är detta inte en bra idé) ...

Hur man ger en hund som present. Har den här personen som någonsin uttryckt önskan om sällskap av en hund?
Hur man ger en hund som present. Har den här personen som någonsin uttryckt önskan om sällskap av en hund?

I själva verket finns det mer att detta beslut än bara om någon annan gåva du kan ge. Att äga en hund är ett enormt ansvar, och alltför ofta hundar ges som gåvor utan en hög ersättning. När du ger en hund i present utan massor av överläggningar, riskerar du att orsaka en situation där hunden snabbt sätta upp för antagande - en ganska vanlig konsekvens av att ge hundar som gåvor. Du ska aldrig känna sig motiverade helt överraskande en vän eller älskade en med en hund. Se till att personen är villig att åta sig en hund så att hunden kommer utan tvekan att vara en välkommen och glad familjemedlem.

 1. Har den här personen som någonsin uttryckt önskan om sällskap av en hund? Om ja, hur nyligen hon gjorde det klart, och hur allvarliga skulle du säga att hon var? Om svaret är "nej, hon aldrig riktigt sa att hon ville ha en hund" eller "ja, men det var ett tag sedan," eller "ja, men jag är inte säker på vad ras hon vill," då inte ge en hund som present. Att ge någon en hund, du är skyldig verkligen till hunden och den person att uppskatta hur allvarlig beslutet och göra alla rätt skäl.

Om svaret på ovanstående fråga är "ja, upprepade gånger och helt nyligen" så ska du fråga dig själv varför din vän eller älskade en inte har plockat ut en hund själv. Människor kan tala om att vilja köpa en hund medan ärligt erkänna att det inte kommer att hända eftersom de vet att deras nuvarande situation inte bidrar till djurägande.

 • Tänk personens livsstil och livsmiljö. Undersök sitt liv med samma precision som du skulle undersöka din egen. Tänk inte på att köpa honom en hund som en gåva om du känner honom tillräckligt väl för att undersöka noggrant och bekvämt, och drar slutsatsen att han är redo att ha en hund. Kräver jobbet honom att resa mycket? Har spenderar han mycket tid hemifrån? Har han har tillräckligt med pengar för att ge veterinärvård och betala för mat och leksaker?
  Tänk personens livsstil och livsmiljö. Vem är den person som vill ha en hund?
  Tänk personens livsstil och livsmiljö. Vem är den person som vill ha en hund?
 • Vem är den person som vill ha en hund? Är det din bästa vän som förlorat sin älskade hund ett par år sedan, eller din fem-åriga brorson som aldrig haft ett husdjur? Uppenbarligen har varje person en annan historia och inte två människor är likadana när det kommer till deras skäl till att vilja en hund som husdjur. Men du, den potentiella gåva-givare, måste bedöma graden av ansvar och omsorg som denne kan begå i hund ägande. Om du funderar på att ge en hund till ett barn, prata med föräldrarna först. Du inte gör det kan orsaka oavsiktliga stress och spänningar mellan alla inblandade, och är vad som ofta leder till att dessa hundar som gett upp för adoption kort därefter.

  Och även om du ger hunden en vän som nyligen visat sin hängivenhet till en avliden husdjur, måste du noggrant bedöma hennes känslomässiga beredskap att acceptera en annan husdjur vid denna tidpunkt. Ganska ofta människor känner att en viss vän eller älskade en är i behov av en kamrat, eller har sörjande länge nog över en bortgångna husdjur och behöver sluta med det genom att falla i kärlek med en ny valp. Att ge någon en hund under dessa förespeglingar är ofta misslyckas och kan lätt resultera i smärta och förvirring för potentiella hundägare och hunden.

 • Plocka ut en hund. Om du noggrant undersökt situationen och kan säkert dra slutsatsen att en hund skulle göra ett utmärkt, älskade gåva, måste du ge din vän eller älskade en hund som kommer att passa fint med sin livsstil och levnadsvillkor . Om du redan vet vilken typ av hund han hade i åtanke, då mycket av ditt arbete har gjort för dig. Om inte, sedan överväga följande innan du köper en hund som en gåva.
  • Finns det små barn eller andra husdjur i bilden? Förekomsten av små barn eller andra husdjur - liksom deras ålder, storlek och temperament - kan väsentligt påverka rasen på hunden du väljer som en gåva.
 • Vilken typ av livsrum inte din vän eller släkting har? Har han för avsikt att hunden att leva inomhus, eller för att vara en utomhus hund så småningom?
 • Ville hon en stor hund eller en mindre hund? Vilka typer av aktiviteter hon hoppas att dela med sin följeslagare? Om jogging och frisbee är bland dem, då är chansen att hon inte vill ha en tax.
 • Om du inte är helt säker på alla ovanstående grundläggande frågor, så ska du inte känna beredd att presentera en hund till din vän eller släkting.

 • Säkrare alternativ Vad vi föreslår är vad många sällskapsdjur experter rekommenderar:. Om din älskade en är ett barn eller mogen vuxen och oavsett hur bekväm du känner för henne lust att välkomna en hund i sitt liv, det säkraste sättet att ge en hund som en present är att ge ett löfte om en hund. Med andra ord kan du köpa några kontrollampa hundägare tillbehör - ett koppel eller hund skål, vovve säng, några doggie behandlar eller alla av ovanstående - sedan linda dem fint och presentera dem i stället för en verklig hund. På så sätt kan din älskade besluta ärligt om att ta dig upp på erbjudandet. Om så är fallet, då kan du gå ihop för att plocka ut en hund, glad i vetskapen om att hund och ägare kommer att bilda den dyrbara band och att denna stora steg i livet behandlades i den typ av respektfullt sätt som den förtjänar.