E2y

Hur man ger en fågel medicin

Hur ger jag en fågel medicin, frågar du? Mycket försiktigt

Hur ger jag en fågel medicin, frågar du? Mycket noggrant. En sjuk fågel bör ses av en veterinär, helst en med aviär upplevelse. Fåglarna kommer att dölja det faktum att de är sjuka, när de ser sjuka, är sjukdomen sannolikt långt fram i processen. I naturen kommer fåglarna falska wellness för att skydda sig från rovdjur och våra husdjur är inte alltför långt bort från det vilda.

 1. Veta fågelns personlighet kommer att hjälpa avgöra vilken form av medicin för att ge honom. Kommer han att låta dig lägga saker, såsom en spruta eller medicin dropper, i hans näbb? Kommer han att dricka vatten som har medicinen i den? Kommer han att äta ett mellanmål gjord med medicin eller med medicin gömd i den? Vanligtvis en sjuk fågel kommer att vägra att äta, vilket skulle kräva tvångsmatning för att säkerställa att han får rätt mängd medicin.
  • Hålla en liten fågel tar noggrann hantering, för det och för dig. En undulat bett kan vara blåmärken och smärtsam. Skonsamt som möjligt, håll undulat på rygg i handflatan, lämnar ditt index och tummen fri att sätta på vardera sidan av näbben och tryck försiktigt och oftast kommer han att öppna sin näbb nog att sätta i änden av sprutan i munnen och störta medicinen i. Om han är envis, använd sprutan och gå in mot sidan av näbben och pressa försiktigt kommer få nog av spetsen inuti för att få medicinen i.
  • Om en fågel vägrar att äta eller dricka och du inte kan administrera medicin, bör du behandla det som en riktig medicinsk nödsituation och ring din veterinär. Veterinären kommer att kunna utföra diagnostik och samtidigt hålla fågeln varm, samt kraft-foder och hålla henne hydratiserade med en gröda tub. Om fågeln behöver vissa mediciner och kan inte bli tvångsmatad, kan veterinären ge mediciner på olika sätt, bland annat injektioner, näsdroppar eller ögondroppar.
  • Lekmän ska alltid utbildas i tvångsmatning, eftersom det är farligt. Försök inte tvångsmatning utan föregående träning av en professionell inom veterinärområdet kontoret.
  Hur man ger en fågel medicin. Veta fågelns personlighet kommer att hjälpa avgöra vilken form av medicin för att ge honom.
  Hur man ger en fågel medicin. Veta fågelns personlighet kommer att hjälpa avgöra vilken form av medicin för att ge honom.
 2. Den typiska aptitlöshet nämnts ovan kommer även att orsaka en sänkt kroppstemperatur, så det är en bra idé att hålla fågeln varm och dragfri med en filt runt buren.
 3. Receptfria läkemedel finns i djuraffärer, såsom en infektion fighter, kommer i inkapslad pulverform som öppnas och blandas i dricksvatten dagligen.
  • Några over-the-counter produkter kommer i en gelform förpackad i en spruta för enkel mätning.
  • Pulveriserade former av probiotika eller antibiotika kan strös på fuktig fågelmat eller på frukt eller grönsaker.
 4. Fåglar är ibland infekterad med ludd kvalster eller löss, för vilka det finns säkra giftig besprutning som kan användas direkt på fågeln, undviker hans ansikte och ta bort hans vatten och maträtter först. Sprayer kan också appliceras direkt till buren för en mer noggrann rengöring.
 5. En veterinär upplevt med fåglar kan hittas med hjälp av denna webbplats: www.aav.org .
 6. Det är alltid viktigt att kontakta en veterinär innan själv-behandling av en fågel i en flock. Om en medlem av flocken har kvalster, sedan en veterinär kommer ta hela flocken är infekterad och kommer att rekommendera behandling med receptbelagda läkemedel som du kan administrera hemma så att du inte behöver transportera alla dina fåglar till kontoret. Kanske en exceptionell aviär veterinär skulle göra ett hembesök för att skydda din flock från eventuella sjukdomar de kunde plocka upp på kontoret.

  Flera fågelägare har särskilda behov när hela flocken behöver behandling med angrepp av kvalster. Om de hålls i en utomhus voljär, kan du behöva använda en håv för att fånga varje, behandla dem och lägg dem i en mindre bur tills varje hade fått hennes dos, och sedan släppa tillbaka dem i voljär.