E2y

Hur man bygger ett hönshus

Det finns gott om skäl att höja kycklingar i din bakgård

Det finns gott om skäl att höja kycklingar i din bakgård. Innan den moderna förorts ålder många höjde höns hemma så att de kunde få färska ägg på regelbunden basis, sätta det tomma gården utrymme för praktisk användning och kontroll ogräs tillväxt. Om du är intresserad av uppfödning av kycklingar, måste du bygga en hönshuset för att hysa och innehåller kycklingarna. Följ dessa instruktioner och du kan bygga ett hönshus.

  1. Bestäm var du vill placera Coop. Du måste inspektera din gård för att avgöra var Coop passar bäst sedan mäta området för att bestämma storleken på din hönshuset. Om möjligt bör du välja en plats som är borta från framsidan av ditt hus och synliga linjer staket. Om du inte bor på en gård som du vill behålla coop borta från dina grannar som kan vara missnöjda med ett hönshus i området.
  2. Skapa en plan. Det finns flera saker att tänka på när man utformar ett hönshus. Din coop måste vara väl ventilerat, har tillgång till ljus och vara lätta att rengöra. Coop ska också skydda kycklingar från de faktorer, stormar och rovdjur för att ge hönsen har en varm och trygg plats att lägga sina ägg. Försök att placera dörrarna så att de öppnar inåt för att hålla kycklingar från att fly när du öppnar dörren och har fönster så att fåglarna får mycket exponering till naturen utanför.
  3. Bygga ramen och golvet. Börja med byggnadsstommen och samtidigt tänka på där du kommer att placera holkar. Du kan välja att lämna golvet precis smuts men tänk på att om du vill slang ner området för att ta bort skräp och oreda, kan du få pölar och lera. Du kanske föredrar ett betonggolv med halm som kan ändras upp och spolas ner när det behövs.
  4. Staket på gården. Använd hönsnät och inlägg eller andra säker stängsel (men inte taggtråd). Stängsel bör vara stark nog att hålla kycklingar i och rovdjur ur gården.
  5. Stäng i väggar sedan lägga dörrar och fönster. Kom ihåg att använda byggmaterial som är lätta att slang ner för att rengöra. Kycklingar tenderar att vara rörigt djur och lämna avföring överallt så du vill stänga i byggnaden med tvättbara material. Om du bor i ett varmt klimat kan du göra ramen av trä och väggarna i skärmens material. Detta tillåter luft rörelse och värme.
  6. Montera holkar. Lådorna ska höjas ungefär tre meter från marken.
  7. Häng matare och behållare vatten. Se till att kycklingarna lätt kan nå mat och vatten. Du kanske vill hålla behållarna åtminstone några inches från marken, så att fåglarna inte sparka upp smuts i behållarna.
  8. Introducera dina kycklingar till deras nya hem. Försök att få fåglarna i tidigt på dagen på en varm dag så att de kan anpassa sig till den nya miljön.
Hur man bygger ett hönshus. Bestäm var du vill placera coop.
Hur man bygger ett hönshus. Bestäm var du vill placera coop.

Det ska vara lätt att bygga hönshuset du behöver. Följ dessa instruktioner eller överväga att få en plan hönshuset från en av de många online webbplatser som erbjuder planen design.