E2y

Hur man bygger en sköldpadda livsmiljö

Skapa utomhusbassänger att hålla din sköldpadda säker

Dossköldpaddor göra stor sällskapsdjur. Tyvärr är de flesta av dem hålls i akvarium. Sköldpaddor skulle vara mycket lyckligare om de hade en utomhus kapsling som härmade deras naturliga miljö. Dessa tips hjälper dig att skapa en sådan inhägnad för ditt husdjur dossköldpadda.

Steg 1

Hur man bygger en sköldpadda livsmiljö. Linje botten av inneslutningen med ett substratmaterial.
Hur man bygger en sköldpadda livsmiljö. Linje botten av inneslutningen med ett substratmaterial.

Välj rätt plats. Hitta en plats i din trädgård som får en bra mängd solen. Morgonsol är att föredra, med skugga i den varma eftermiddagen. Det är bra om inneslutningen får direkt solljus, bara vara säker på att tillhandahålla platser för sköldpaddorna att fly solen inuti inneslutningen.

Steg 2

Få material. Du behöver nog massivt, obehandlat trä för att skapa ett utrymme som är minst 4x6 meter. Sidorna av inneslutningen bör vara minst 18 inches hög. Du behöver också tillräckligt med 2x2 trä bitar för att skapa ett omslag. Använd trådnät för omslaget samt under skåpet.

Steg 3

Gräv ett hål. Utifrån de mått du har bestämt dig, gräva ett hål, så att inneslutningen är nedsänkt i marken. Lay Trådnätet några inches under jord för att motverka sköldpaddorna från att gräva.

Steg 4

Skapa en träram. Använda ved du köpt, skapa en träram runt insidan kanterna i hålet. Säkra träet i hörnen med rostfri stålplåt hörn.

Steg 5

Skapa utomhusbassänger att hålla din sköldpadda säker. Fyll kapsling med ställen att gömma sig.
Skapa utomhusbassänger att hålla din sköldpadda säker. Fyll kapsling med ställen att gömma sig.

Linje botten av inneslutningen med ett substratmaterial. Du kan använda en blandning av matjord och mossa, samt bark och gräs. Detta gör det möjligt för sköldpaddan att gräva under barken och gräs.

Steg 6

Fyll kapsling med ställen att gömma sig. Du vill sköldpaddorna att ha ställen att gömma och hitta skugga. Du kan använda tillverkas hälften loggar eller bitar av bark vilar på stockar eller stenar. Sköldpaddor kan också använda bark och loggar för att utforska deras territorium. Placera en grund panna med vatten i inneslutningen så att sköldpaddor kan klättra in och ut ur pannan men inte komma under vattennivån helt.

Steg 7

Placera maten i inneslutningen. Place sallat, ätbara örter och andra gröna inuti inneslutningen. Du kan även sätta jordgubbar och tomatplantor i det, bara vara säker på att de inte har behandlats med bekämpningsmedel.

Steg 8

Anslut 2x2 trä bitar för att skapa ett omslag för inneslutningen. Använd en häftpistol för att fästa trådnät till 2x2s, som kommer att fungera som en täckmantel för pennan. Använd gångjärn för att fästa locket på träram. Detta kommer att hålla andra husdjur och eventuella rovdjur ur inneslutningen. Det kommer också att hålla sköldpaddorna inuti inneslutningen du arbetat så hårt för att skapa.