E2y

Hur man bygger en leguan bur

En av de mest populära reptiler som folk äger som husdjur är leguan

En av de mest populära reptiler som folk äger som husdjur är leguan. Leguaner är exotiska husdjur som du kan hålla i en bur och takeout då och då. De får inte springa runt som hundar och katter, men vissa människor gillar att titta på dem och observera deras vanor. För att korrekt ta hand om din leguan, måste de hållas i en bur rymlig nog att ströva runt i. Buren måste vara välbyggda och kommer inte att posera som en fara för dem när de är inne.

Hur man bygger en leguan bur. Göra en del planering.
Hur man bygger en leguan bur. Göra en del planering.
  1. Göra en del planering. Först måste du veta hur man korrekt att ta hand om din leguan. Gå online och få så mycket information som du kan om leguanen och särskilt deras vanor. Planera var att ställa in buren så att du vet om du har tillräckligt med utrymme för att bygga en tillräckligt stor bur. Området bör få en hel del solsken eftersom leguanen älskar att sola sig i solen. Se till att området är väl ventilerat också så klart ut eventuella hinder innan konstruera buren. Designa buren på en bit papper och räkna ut hur mycket av varje typ av material som behövs. Lista ner material och verktyg du behöver för att bygga buren och köpa material från din lokala hårdvara.
  2. Konstruera burväggarna. Bygga 5 ramar för väggar och 1 dörr med 2x2 timmer och metallnät. Skär bitar av trä till rätt längd med en såg. Längden av virket kommer att vara beroende på den totala storleken av buren. En bur som är 6 meter hög och 4 meter bred är tillräckligt stor för att leguanen att leva i. Montera 2x2s att bygga ramen genom att trälim på ändarna som skulle uppfylla och sedan spika ihop dem. Mät trådnät till den exakta storleken på ramen och kapas för att passa med snips skärande bearbetning. Placera trådnät på ramen och fäst den med en häftpistol. Du kanske måste köra klammer ner med en hammare för att fästa metallnät på plats.
  3. Montera buren. När du har konstruerat alla 5 bilder och dörren, kan du börja att montera buren. Använd en klämma för att hålla två ramar på plats medan du skruvar ihop dem. Se till att de är rätt inriktade så att du inte kommer att behöva göra om dem efter att de skruvas på plats. När alla bilder är monterade kan du börja att fästa dörren. Använd klämman igen för att hålla dörren på plats och sedan placera gångjärnet på dörren och ramen. Skruva gångjärnen på plats och fäst spärren. Ta bort klämmorna och dubbelkolla monteringen.

Du kan sätta en förstenade träd inne i buren som leguaner kan klättra i. De kommer också att behöva värme tillbehör som en värmelampa som du kan fästa inne i buren. Kom ihåg att ge mycket vatten för dem att svalna i när de blir för varmt.