E2y

Hur man bygger en bur iller tråd

Om ditt husdjur iller behöver ett hem och köpa en färdig en är för dyrt, kan du försöka ta gör-det-själv-linjen och bygga en själv. De flesta av de burar till salu är ganska fint men kanske inte passar dina krav eller din uppfattning om hur buren för ditt husdjur iller ska vara. Byggandet av en billig, färdig kan man inte vara robust och kommer bara pågå under en kort tid. En iller är ganska stark och måste ha en bur som är hållbar, väl byggda och har god ventilation. En tråd bur är den mest lämpliga bostäder för din iller. Och som ni kommer att bygga en, kan du bestämma om hur stor buren ska vara att göra din iller rör sig fritt och bekvämt. Här är hur man bygger en bur iller tråd:

  • Utforma buren. Det första du bör göra är att komma med utformningen av iller tråd bur. Hur många illrar har du? Vill du bygga några speciella egenskaper? Var kommer du att hålla buren? Man måste kunna svara på dessa frågor innan du börjar bygga buren. Kom ihåg att du är arkitekt för detta projekt och att du kan anpassa buren men som du vill. Du har fritt spelrum på att utforma buren så att komma med en design som du gillar är mycket viktigt. Idealiskt, för en enda iller, bör dimensionerna vara 3 meter i längd, 2 fot i höjd och 2 meter djup. För varje ytterligare iller tillsätt ca en fot av längd och höjd.
  • Montering de saker som du behöver. Du behöver tjock plywood, stick-on vinyl plattor, 13 meter hönsnät med en-tums hål, 2-tum x 4-tums trä skuren i sex stycken 3 meter i längd och 10 stycken av 2 meter i längd. Du behöver också två medelstora gångjärn, träskruvar, U-naglar eller efterbehandling naglar.
  • Bygga tråd bur. Bygg bottenramen först. Kombinera två stycken 2 meter lång 2x4s med 3 meter lång 2x4s att göra en rektangel. Gör två av dessa. Den andra kommer att användas för buren locket. Placera fyra 2 meter lång 2x4s i upprätt läge på de fyra hörnen av bottenramen. Använd träskruvar för att fästa stolparna. Använd de återstående 2 meter lång och 2 meter långa 2x4 bitar som stag för den övre delen av buren ram. Mät botten och skär en bit tjock plywood till rätt storlek. Linje plywood med stick-on vinyl plattor för att skydda ytan från spill och fläckar. Fäst botten med träskruv. Täck toppen av hönsnät, skär det till storlek och förankra den med U-spik. Du kan också använda efterbehandling naglar och böj det efter spiken är ca tre fjärdedelar genom skogen. Nu täcker tre sidor av den nedre delen av buren med hönsnät. Fäst gångjärn till en långsida av locket och den övre delen av buren. Lägg till ett lås på locket som en iller är en great escape artist.
  • Lägga möbler. Du kan lägga plast vatten rätter, leksaker och föremål i buren så att din iller har saker att leka med. Objekt bör inte vara tillräckligt liten för ditt husdjur att svälja och bör inte vara farligt för djuret att interagera med.
Hur man bygger en bur iller tråd. Montering de saker som du behöver.
Hur man bygger en bur iller tråd. Montering de saker som du behöver.

Bygga en bur iller tråd på egen hand tillåter anpassning och sparar en massa pengar. Så länge du använder rätt material och följa grundläggande design och principer hantverk, bör du vara bra.