E2y

Hur man bildar en stadsdel förening

Eftersom det finns styrka i antal, gör en stadsdel Association känsla. En stadsdel föreningen är en grupp människor i ett visst område som band tillsammans för att främja de intressen som det omedelbara grannskapet eller gemenskap.

Hur man bildar en stadsdel förening. Prata med andra grannar och invånare i samhället.
Hur man bildar en stadsdel förening. Prata med andra grannar och invånare i samhället.

Om du vill bilda en stadsdel förening, måste du ha initiativet. Här är vad man ska göra.

  • Prata med andra grannar och invånare i samhället. Om du bor i en byggnad, kan alla hyresgäster vara en del av föreningen. Fråga om deras intresse för att bilda en stadsdel förening. En fördel med att ha en förening är att den möjliggör en starkare röst i stadshuset, exempelvis om du vill ha en stoppskylt placeras nära din gata. Att få ihop också främjar gemenskap levande, vilket gör området till en säkrare plats vistelse. Du kan bilda en grannsamverkan för att bistå de lokala tillsynsmyndigheterna hålla din gata och hem säkert. Föreningen fungerar bara om det finns stöd av andra invånare. Annars är du bara en kille som gör en massa oväsen.
  • Få volontärer. Hålla det enkelt och be de boende att slå i. Om du kastar ett block party, be varje husägare att bidra med något. Om du organiserar en bus eller godis för barnen, få en del föräldrar att frivilligt hjälpa gå barnen runt. Om du behöver bli organiserad, du behöver folk att kliva upp för att köra som officerare att göra jobbet åt andra.
  • Fastställa omfattningen av föreningens. Kommer föreningen span alla block inom postnummer radie, eller bara några få invånare på en gata? En liten förening kommer att vara lättare att hantera än en stor en så hålla det realistiskt. Om andra invånare vill vara en del av föreningen, se till att de är representerade samt och bidra till deras andel av arbetet. Normalt har en stadsdel förening en tydligt definierad gräns, antingen som en gated community av bostäder, eller en enda byggnad med olika invånare.
  • Bedöm grannskapet. Vilka saker du behöver ta itu med som en förening? Ökar brottsligheten blir ett problem? Vill du helt enkelt att lära känna varandra så att du kan skapa en gemenskap? Om så är fallet, kastar ett block party! Bor du i ett gated community som vill genomdriva ett enhetligt utseende till alla hem? Var tydlig med omfattningen av arbetet i föreningen är villig att åta sig. Sätt upp en tidslinje av mål och lista ner alla projekt och aktiviteter som du vill göra. Skriv ner också idéer om hur du planerar att få dessa projekt i rörelse.
  • Få lagligt. Om du börjar samla in pengar för att finansiera projekt, kanske du behöver för att införlivas. Prata med en advokat som kan guida dig genom processen. Om du behöver öppna ett bankkonto behöver du stadgarna och papper inkorporering av föreningen. Om din förening har fått denna allvarliga, måste du också ha en lista över officer som du har valt. Det tar arbete och pengar, men det är något för den långsiktiga nytta för samhället.

En stadsdel föreningen kan vara en stor välsignelse för ditt samhälle. Om du inte har ett ännu, prata med andra invånare som kan vara intresserade av idén.