E2y

Hur man bibehåller en häst varm walker

En häst varm walker är en maskin som ofta används vid tävlingsbanorna med häst tränare. Det är en utrustning med vitala rörliga delar som bör underhållas regelbundet för säkerheten för hästar och människor. För att förhindra skador eller tom dödsfall, är det viktigt att en häst varm walker bör genomgå regelbundna och omfattande service. En idealisk tid för att hålla en häst varm rullator i korrekt skick är minst varannan månad.

Om du är ansvarig för att upprätthålla en häst varm rullator, behöver du följande: nycklar, fettspruta, vitt litiumfett och växellådsolja. För daglig hälsokontroller av hästen heta walker, här är de saker som du bör göra:

  • Genomföra inledande visuell inspektion. Genom att titta närmare på utrustningen, kan du avgöra om det finns havererade eller saknade delar. Kontrollera också att alla skydd och höljen är intakta och på plats. Detta kommer att hjälpa dig att utvärdera vad reparationer eller byten bör göras tidigast möjliga tid. Det sparar tid och resurser, som du kan göra snabba åtgärder på problematiska delar av maskinen.
  • Gör ljud kontroll. Efter visuell inspektion, är nästa steg att lyssna efter onödiga och störande ljud efter att maskinen startat operativsystemet. När du hör ovanliga ljud, stänga av den. Försök att söka där att buller kommer.
  • Upprätthålla perfekt sand djup och vatten avloppssystem. Kontrollera att sanden alltid hålls på 3 till 4 inches djupt på gågator. God dränering är också viktigt att upprätthålla en häst varm walker som fungerar väl.
Hur man bibehåller en häst varm walker. Genomföra inledande visuell inspektion.
Hur man bibehåller en häst varm walker. Genomföra inledande visuell inspektion.

För varannan månad underhåll, så här:

  • Kontrollera och smörj. Kontrollera täthet av skruvar och muttrar på rörliga delar av maskinen. Sätt fett på den del som rör växellådan. Fyll även växellådan med lämplig mängd olja, som rekommenderas av leverantören eller tillverkaren.
  • Gör nödvändiga justeringar. Sakta ner bandet, som skickar kraften från motorn till växellådan. Kontrollera om det stöter bort mer än en kvarts tum. Om detta är fallet, så måste skärpas. Det korrekta sättet att göra detta är att lossa remskivan och placera den på vridpunkten och sedan dra åt remskivan igen.
  • Undersök de elektriska anslutningarna. Kontrollera om det finns brända delar, eller tecken på bränning. Om så är fallet, omedelbart samordna med en kvalificerad och behörig elektriker för att förhindra brandrisk, olyckor och felfunktion hos utrustningen.

För långsiktig effektivitet av din häst varm walker

För långsiktig effektivitet av din häst varm walker, är det också viktigt att du har att göra med välrenommerade leverantörer eller tillverkare. Se till att du köper en sådan maskin som har en bra design. Det ger dig en garanti för fler år av problemfri drift. Välj också en återförsäljare som ger reservdelar som finns tillgängliga för omedelbar leverans. Bortsett från de vanliga funktionerna av en häst varm rullator, bör du även titta på andra faktorer, såsom överkomliga priser och befintliga intelligenta säkerhetsfunktioner. Se om du kan hitta dem som kan värma upp, kyla ner och rehabilitera upp till åtta hästar samtidigt. Det finns också de som kan arbeta vid olika hastigheter framåt och bakåt. Att köpa en hög kvalitet häst varm rullator från en pålitlig tillverkare gör maskinens underhåll mer hanterbar.