E2y

Hur man beräknar kostnaden för att anta en papegoja

Fåglar göra för stora husdjur på grund av den skönhet och grace att dessa djur har. Av de många fågelarter som du kan ta hand om som husdjur, är en av de mest populära papegojan, som kommer i en mängd olika former och storlekar, och som är speciellt känd för vissa arter förmåga att efterlikna den mänskliga rösten . Även om det är i allmänhet inte en skatt för att hålla papegojor, om du håller ovanliga raser, det finns vissa kostnader som du bör vara medveten om.

Hur man beräknar kostnaden för att anta en papegoja. Spela gym.
Hur man beräknar kostnaden för att anta en papegoja. Spela gym.

Cage. Buren är en av de främsta verktygen som du behöver för att ta hand om papegojor. Vissa ägare föredrar att låta sina papegojor strövar fritt runt huset, men det är bara effektivt för papegojor som har välutbildade. Om du inte vill behålla alla fönster på huset stängt och om du inte är villig att klippa bort de mycket vackra fjädrar på en papegoja vingar, bör du hålla papegoja i en bur. Några andra papegoja ägare kommer istället knyta papegoja fötter till en viss plats i huset för att kunna röra sig i en viss omkrets, men det är bäst att låta papegojan vandra av sig själv i en sluten behållare. Detta kommer också att du kan hålla papegojor och andra små djur såsom hundar, som kan skada fågeln om den inte hålls i en bur.

Spela gym. Därefter bör du tilldela pengar för lek gym och T står att papegojor använder. Dessa gör det möjligt för papegojor att flytta och klättra, enligt vilken utövandet att papegojor behöver även när inne i buren. Dessa spela gym för papegojor kan kosta allt från 50 dollar till 500 dollar, beroende på storlek och kvalitet. Dessa är dock att betydande investeringar eftersom papegojor som inte har någon övning blir svaga och utsatta för sjukdomar.

Mat. Pellets är ett av de baslivsmedel som papegojor äter, och kommer att kosta dig bara några dollar. Dock kommer hålla en hälsosam papegoja kräver mer än bara ruinen av butiken mill sällskapsdjur pellets. Även om dessa pellets innehåller grundläggande näringsämnen bör du komplettera fortfarande papegoja pellets med grönsaker och frukter som lägger till olika papegojan mat och som kommer att ge papegojor den väl avrundad kost som behövs för friska papegojor med långa och aktiva liv.

Leksaker.
Leksaker.

Leksaker. Bortsett från spela gym kommer papegojor uppskattar också leksaker som de kan tugga och leka med. Det finns gott om leksaker för papegojor i de flesta djuraffärer, men dessa kan kosta dig i det långa loppet, särskilt eftersom papegojor oundvikligen kommer tugga leksaker eller klo dessa av i bitar efter en viss tid. Vad du kan göra för att spara på pengar är att skapa egna leksaker för papegojor.

Bortsett från de vanliga kostnader som kommer med att ta hand om papegojor, bör du också lite pengar för veterinären eftersom papegojor behöver regelbundna kontroller för att förbli friska. Det finns också vaccinationer som du behöver för att få din fågel. Lägg de förväntade veterinär räkningar till resten av de behov som papegojor, och du kommer att ha den beräknade kostnaden för att hålla en papegoja.