E2y

Hur man använder guld fisk eller Betta

Motivera barn kan utgöra en verklig utmaning för föräldrar

Motivera barn kan utgöra en verklig utmaning för föräldrar. Som barn flyttar från en fas av moralisk utveckling till en annan, ligger ansvaret att motivera barn på händerna på föräldrarna. Lawrence Kohlberg definierade teorin bakom moraliska resonemang, vilket ger en person från blinda egoism till ömsesidig respekt. En av stegen i moraliska utveckling är belöning och bestraffning skede.

Hur man använder guld fisk eller betta. Guldfisk och betta som husdjur.
Hur man använder guld fisk eller betta. Guldfisk och betta som husdjur.

Om du har ett barn, kommer du att stöta på behovet av att belöna ditt barn för goda gärningar och straffa honom för dåliga handlingar. Belöningar och straff kan hjälpa ditt barn skilja gott och ont.

Typer av belöningar

Typer av belöningar. Om du är närvarande på belöning och bestraffning skede i ditt barns utveckling, bör du känna till belöningar som du kan ge. Medan monetära belöningar verkar vara den lämpligaste belöning, bör du ta hänsyn till att du inte ska muta ditt barn. En extra timme speltid eller titta på tv kan vara en belöning för goda gärningar. En annan belöning som du kan tänka på är att ge ditt barn guldfisk eller betta.

  • Guldfisk och Betta som husdjur. Guldfisk och betta gör stora husdjur eftersom de kan leva gott i ett akvarium eller en liten guldfiskskål. Ge husdjur som belöningar kan bidra lära ditt barn ansvar. Det är vad du kallar smarta föräldraskap! Inte nog med att du lär ditt barn om att göra goda gärningar, husdjur kräver också ansvar. Ansvaret bör läras ut till barnen så tidigt som möjligt. Fördelen med fisk över hundar som husdjur är att du inte behöver oroa dig för några allergier eller biter hund.
  • Om du undrar om hur man använder guldfisk eller betta som en form av belöning, läs vidare och följ dessa steg.
  • Markera stegen. När ditt barn är gammalt nog att förstå instruktioner och villkor, förklara för honom hur där han kan uppnå sin guldfisk eller betta. En tydlig och begriplig diagram kan hjälpa dig att underlätta utövandet. Eftersom barn är mer visuella, kan du skapa ett diagram med ritningar. På en stor bit papper, rita en två-stapeldiagram. Markera den första kolumnen som "stjärnor" och den andra kolumnen som "belöningar". På den första raden, dra en stjärna för att indikera det första steget. Bredvid stjärnan, rita en skål på "belöningar" kolumnen. Fortsätt att dra stjärnorna tills du når den femte raden. På belöningar kolumnen rita ett filter, växter, mat och slutligen fisken. Förklara för ditt barn att han måste belönas fem gånger innan han slutligen får fisken.
  • Förklara villkoren. Försiktigt förklara för ditt barn att han måste göra goda gärningar för att förtjäna sina stjärnor. Enkla uppgifter som att avsluta sin mat kan vara en början. Du kan sedan flytta upp till tandborstning på egen hand, eller klä upp. Kom ihåg att hålla de uppgifter enkelt och pedagogiskt.

Hålla ditt löfte

Hålla ditt löfte. Medan disciplinera ditt barn, bör du hålla din del av överenskommelsen. Intjänade stjärnor måste vara korrekt belönas. Du får inte fördröja leveransen av ditt barns belöningar. Schemalägg en vecka resa till hobby butiken så att du kan köpa utlovade belöningar. Att ta ditt barn tillsammans kan hjälpa dig att introducera fisk till honom på detta sätt, han kommer att arbeta hårt för att tjäna sitt sista belöning.