E2y

Hur man använder ett brännjärn

Handlingen att branding boskap med hjälp av en brand-uppvärmt material för att identifiera dess ägare har anor tillbaka till de gamla egyptierna. Men i Europa blev det vanliga tekniken för märkning av boskap från spanjorernas ankomst på 1500-talet. Det finns flera former av branding bortsett från den traditionella varma järn branding som populärt förknippas med det gamla väst. Det finns frysmärkning, kemisk branding, öronmärkning, öra taggning, inre läppen eller tatueringar örat, eller elektronisk märkning som gör användningen av ett mikrochip. Idag, branding populära användningsområden omfattar animalieproduktion, stek branding, trä branding, kulinariska och andra hantverk. Vid användning av ett brännjärn för din boskap, se till att du är medveten om vissa statliga lagar och förordningar som rör marknadsföringen av djur, typ av branding, är metoden, typ av varumärke, och var på djurets kropp du får tillämpa varumärket .

  1. Förbered din boskap. Den plats på djuret måste vara ren och torr. Klipp håret utanför det område där du kommer att tillämpa varumärket. Inte helt våta eller fuktiga nötkreatur, annars kommer varumärket att skålla huden och lämnar ett ärr eller fläck. Ta väl hand och då branding, som boskapen varumärken kommer att vara där permanent.
  2. Förbered ditt varumärke järn. Använd en stålborste för att rengöra och ta bort kalk från strykjärnet. Det måste vara fritt från bränt hår och skarpa kanter innan tillämpa den på din boskap. Var medveten om rätt tjocklek av varumärket. Irons bör ha en tjocklek av 3/8 till ½ tum. En fyra-tums järn är idealisk för kalvar, medan en fem-tums järn rekommenderas för ettåringar. Hästar har tunn hud, alltså en lätt järn och ett lätt tryck räcker för att göra en permanent märke till dem.
  3. Koppla in brännjärn och vänta i minst 90 sekunder för att nå rätt temperatur eller när det verkar vara färgen på askan. Branding järn måste ha rätt temperatur för att bränna tillräckligt och ta bort hår och yttre skikt av djurets hud.
  4. Applicera branding järn till djuret med måttligt tryck i cirka fem till tio sekunder. Hur länge du placera strykjärnet kan också vara beroende av faktorer såsom djurets ras, ålder, hår täcker, väder och temperatur av järnet. Vanligtvis så snart den omgivande huden blir till en mörk koppar färg, kan du ta bort märket. Låt det inte stanna längre eller djuret kommer att blöda.
Hur man använder ett brännjärn. Förbered din boskap.
Hur man använder ett brännjärn. Förbered din boskap.

Underhålla Branding Iron är viktigt för att skapa ett bra varumärke. Den typ av rengöringsmedel beror på vad branding järn används för. Medan en stålborste används för boskap järn, behöver en stek järn en ren, fast men icke-slipande dyna för att avlägsna matrester. En stek järn är en av favorit grilltillbehör av kockar eller kockar för märkning designer på mat. Hur väl du tar hand om ditt varumärke järn kommer att påverka kvaliteten på typsnittet, designer, eller markeringar du lämnar på din boskap, träsniderier, livsmedel eller andra varor.