E2y

Hur kullen tränar din kanin i en vecka

Visste du att du kan strö träna inte bara katter

Visste du att du kan strö träna inte bara katter, men kaniner också? Kaniner brukar naturligtvis välja ett område att använda som deras badrum. Med lite övning kan du få dem att använda en låda, vilket gör det mycket lättare att städa upp efter ditt husdjur. Detta behöver inte vara en lång och utdragen process. Så här kullen träna din kanin i en vecka:

  1. Ställ in kattlådan. Placera en gammal tårta pan i hörnet av kanin bur som din kanin brukar använder som ett badrum. Detta kommer att kräva titta på din kanin en stund att bestämma sina vanor. Flytta inte kattlådan runt när du har hittat en plats, eftersom detta kommer att förvirra din kanin. Fyll den med återvunnet tidningspapper pellets, strimlad tidningen, spån tall eller vanlig kattsand. Använd inte klumpar typ av strö eller typ med kemiska luktborttagningsmedel, många av dessa kullar kan vara skadligt eller giftigt för din kanin. Lägg inte för mycket skräp i stekpannan, kaniner har en tendens knapra på deras kull, och för mycket kan vara skadligt för dem.
  2. Hjälp din kanin förstå vad de ska göra. När du först placera lådan i buren, placera några kanin spillning inuti så att han kommer att ha lättare att förstå syftet med pannan. Placera honom i pannan och stroke hans huvud. De flesta kaniner kommer att lukta deras doft och förstå vad de ska göra, men bli inte orolig om det tar ett par dagar. Ha tålamod när kullen träning din kanin.
  3. Belöna din kanin. Under den första dagen eller två av strö utbildning, hålla din kanin i buren. Om du märker din kanin med lådan, låt honom ur buren för att spela i några minuter, och ge honom massor av beröm. Upprepa detta varje gång han använder den så att han lär sig att det är en bra sak.
  4. Minska bur tid. När han blir bättre om alltid använder lådan, förlänga den tid han släppa ut ur buren för att spela efter varje gång att använda lådan.
  5. Förvänta olyckor. Precis som när kull träning en katt eller potträning ett barn, förvänta enstaka olycka, särskilt under de första veckorna. Om du kanin har en olycka, satte honom tillbaka i sin bur, i lådan. Städa upp olyckan omedelbart och placera kaninens spillning i lådan för att påminna honom om att det är där de går. Straffa inte honom eller skälla honom, eftersom detta skulle kunna få honom att associera lådan med att straffas eller på en dålig plats.
Hur kullen tränar din kanin i en vecka. Ställ in kattlådan.
Hur kullen tränar din kanin i en vecka. Ställ in kattlådan.

Även om vissa kaniner aldrig lära sig att använda lådan konsekvent, kan de flesta kaniner läras i ungefär en vecka om du är konsekvent i era ansträngningar att belöna kaninen för att använda pannan eller placera honom i buren, om han inte gör det.