E2y

Hur köper tropiska fiskar

Så, är ditt akvarium alla upp och redo att gå. Nu när du är redo att lägga fisken, här är några tips som kommer att hålla denna hobby roligt och spännande. Oavsett om saltvatten eller sötvatten, lysande färger och ovanliga former av tropiska fiskar kan vara en fascinerande komplement till ditt akvarium.

 1. Bestäm vilken typ eller vilka typer av fisk du vill. Din lokala djuraffär kanske inte alltid bära en del av de mer ovanliga eller sällsynta typer av tropiska fiskar. Eller, kanske du vill börja med vuxenstorlek exemplar.
 • Läs om fisken. Ta dig tid att forska i olika typer av fisk du vill. Vissa fiskar är inte kan hållas i samma akvarium. Du kommer att vilja upptäcka detta innan du sätter ihop dem, lita på mig. Prova en sökning på Google eller Yahoo, med namnen på de fiskar som intresserar dig.
 • Identifiera källor för att köpa din fisk. Beroende på var du bor, kan du vara begränsad till ett fåtal vanligaste fisken endast tillgänglig på det lokala köpcentret. Vissa samhällen har flera butiker specialitet fisk. När du checkar ut dessa platser, se till hur friska deras fisk är. Finns det döda fiskar flyter runt? En annan källa att överväga - särskilt för sällsynta exemplar och saltvatten fisk - är en online-leverantör som Liveaquaria.com . Du kommer att betala mycket för sjöfarten, men kostnaden för din fisk kommer sannolikt att vara lägre än vad du kommer att betala lokalt.
 • Se till att ditt akvarium är klar. Innan du handlar för fisk, se till att ditt akvarium är redo att gå. Se till att temperaturen är rätt. Det är bäst att börja med ett fåtal billig fisk i en ny tank om det finns ett problem med din vattenkvalitet. Det finns testutrustningar för att hjälpa bedöma din vattenkvalitet. Många djuraffärer kommer att utföra dessa tester för dig gratis.
 • Köpa fisk lokalt eller online. Återigen, om detta är en ny tank är det bäst att börja med ett fåtal liten och billig fisk. För online-inköp, se till att du kommer att vara tillgänglig på den dagen paketet anländer.
 • Vänja din fisk. Innan du låter din nyinköpta fiskar löst i akvariet, flyta påsen i tanken i 5-10 minuter för att utjämna eventuella skillnader i temperatur. Öppna påsen och tillsätt en liten mängd tank vatten till påsen. Vänta fem minuter och göra samma sak. Upprepa detta en eller två gånger för att utjämna ph.
 • Släpp fisken i tanken. Om möjligt netto fisken ur påsen och släppa i tanken bortskaffande av vattnet i påsen. Annars bara tippa påsen upp och ned och låt fisken simma ut.
 • Iaktta din nya fiskar. Titta efter tecken på stress. Om det finns andra fiskar redan i tanken, titta för någon aggressivitet.
 • Hur köper tropiska fiskar. Bestäm vilken typ eller vilka typer av fisk du vill.
  Hur köper tropiska fiskar. Bestäm vilken typ eller vilka typer av fisk du vill.

  Ingenting kommer surt du på hobbyn snabbare än en serie av besvikelser resulterar i döden för din nya fiskar. Kom bara ihåg att gå långsamt och gör din forskning, och du kommer att njuta av denna hobby i flera år.