E2y

Hur köper miniatyr nötkreatur

De säger att miniatyr nötkreatur är faktiskt de ekologiska nötkreatur

De säger att miniatyr nötkreatur är faktiskt de organiska boskapen. För länge sedan var boskapen verkligen så liten som vad vi anser idag som miniatyr. Bara under det senaste seklet att nötkreatur har gjorts större för att svara på de större marknadskrav. Idag är vi tillbaka till den ursprungliga boskapen storlek. Trots den mindre storleken, är en miniatyr boskap fortfarande efterfrågan på showen, nötkött, uppfödare, liten mjölkare och sällskapsdjur marknader. Det är därför det finns många möjligheter när det gäller att investera i miniatyr nötkreatur.

Hur köper miniatyr nötkreatur. Bland de mest valda raser för nybörjare är Highland.
Hur köper miniatyr nötkreatur. Bland de mest valda raser för nybörjare är Highland.

Oavsett din anledning till att investera är, kan du hoppa aldrig behovet av att köpa miniatyr boskap. Oroa dig inte om det här är första gången. Stegen nedan leder dig genom uppköp:

  • Läs mer. Det finns minst 19 olika raser av miniatyr nötkreatur. Att välja bland dessa raser kan vara riktigt förvirrande speciellt om du inte vet den bästa rasen för dina behov. Lära sig mer om raser 'olikheter, kommer deras temperament, svagheter och styrkor hjälpa dig att avgöra vilken ras du ska välja.
  • Lär dig vad varje miniatyr rasen behöver för att växa sunt. Även om de är små, de behöver fortfarande tillräckligt med utrymme för att flytta runt.
  • Bland de mest valda raser för nybörjare är Highland. Denna miniatyr ras har bättre motståndskraft mot sjukdomar. Det har enkel och coola temperament också.
  • Kontakta en uppfödare. Kom alltid ihåg att uppfödaren speglar vad han har fött upp. Det är anledningen till att välja en seriös uppfödare är en del av att välja den bästa miniatyr boskapen. Du kan berätta att det eventuella beteende av boskapen av uppfödaren personliga och professionella egenskaper. Till exempel, om uppfödaren är ren och hygienisk, räknar sina raser för att vara ren och hygienisk, alltför.
  • Men inte bara lita på vad dina ögon kan se. Kontrollera kvalificering av uppfödaren också. Lär dig vad som gör honom kunna betäckas bästa miniatyr boskapen. Om det finns en reglering styrelse i ditt tillstånd som certifierar uppfödare, så bättre kolla med dem om uppfödaren du kollat på är certifierad.
  • Välj de specifika miniatyr boskapen. Välj inte baserat på bilderna eller baserat på beskrivningarna. Välj istället den perfekta rasen personligen. Gå till gården och mingla med potentiella raser. Vilket tror du är bäst för dina behov?

Tips när du köper miniatyr nötkreatur

De säger att miniatyr nötkreatur är faktiskt de ekologiska nötkreatur. Kontakta en uppfödare.
De säger att miniatyr nötkreatur är faktiskt de ekologiska nötkreatur. Kontakta en uppfödare.

Förutom att följa stegen ovan, även ta del av följande tips:

  • Välj ekologiskt. Köp miniatyr boskap från gårdar certifierade eller registrerade som ekologiska. Cattles här kan vara dyrare, men du kommer bara att få avkastning av häckande ekologiska djur i framtiden.
  • Överväg andra alternativ. Köpa djur är bara en av dina alternativ när man köper miniatyr nötkreatur. I själva verket är det djur alternativet dyrast, kostar från 1500€ till upp till 8960€. Embryon är billigare, kostar ca 75€. Men embryon bör endast väljas om du är säker på att du kan höja dem väl tills de växer in i djuren. Inköp sperma kan vara ditt val också. Detta är det billigaste alternativet, men tar längst tid.

Kom ihåg

Kom ihåg, att köpa den perfekta miniatyr nötkreatur är bara början. Kanske är detta det enklaste fasen av alla. Efter inköp av boskap, du är nu ansvarig för denna levande enhet. Oavsett syftet för dig, bättre se till att ta hand om det som hur en ansvarsfull och kärleksfull ägare skulle. Och du kommer att se allt du ger till djuret kommer att ges tillbaka till dig.