E2y

Hur köper en stor häst

Att köpa en bra häst är inte en lätt affär för en första gången köpare

Att köpa en bra häst är inte en lätt affär för en första gången köpare. Köpa en häst är en stor investering i tid och monetära resurser. Till skillnad från en guldfisk kan du bara lämna in ett akvarium, mata två gånger och rengör varje vecka, underhållande hästar kräver utrymme, massor av utfodring och träning, kort sagt, ett stort engagemang för långdistansflygningar. Här är några tips på hur man köper en stor häst.

Hur köper en stor häst. Undersök dina resurser.
Hur köper en stor häst. Undersök dina resurser.
 1. Undersök dina resurser. Har du tillräckligt med utrymme för hästen? Har du de monetära och personella resurser för underhåll av hästen? Du bör ha en budget för häst mat, please, besök hos veterinären, shots, skoning, avmaskning, akutvård och liknande.
 2. Vilka är dina skäl till att vilja köpa en häst? Vill du ha en helt enkelt som ett husdjur eller en tävlingshäst för en spirande equestrienne? Kommer detta att vara din första häst? Ditt syfte att köpa hästen avgör överväganden som köper en häst som redan har utbildats, eller en häst byggd för hastighet.
 3. Gör din forskning på hästraser, hästhållning och gällande lagar för ditt tillstånd. Visste du att det kan finnas lokala skatter inblandade med hästar och att byggnadskonstruktionen för bostäder din häst har att följa lokala brandföreskrifter? Dessa är också saker som du måste tänka på innan köpet.
 4. Efter att ha gjort din forskning och bedöma din budget och ändamål för att köpa en häst, besluta om ras, kön, storlek, utbildning, ålder, hälsotillstånd, färg, och priset på hästen.
 5. Få expertråd. Berätta för din ridlärare, om du har en. De har oftast kunder som säljer hästar. Plus, kan du lita på deras åsikt senare när du gör ett slutligt köp.
 6. Kolla in välrenommerade häst återförsäljare och säljare i området. Letar du efter återförsäljare i ditt område är en praktisk nödvändighet eftersom du kommer att transportera hästen. Jämför deras priser. Internet är ett bra ställe att börja leta.
 7. Förbered en lista med frågor till säljaren. Bekräfta ras, ålder, längd, färg, medicinsk och konkurrens historia av hästen, om någon, dåliga vanor hästen du bör veta om, registrering och märkning säkerhet, bland annat. Detta kan spara många att personligen se hästen. Genom att ställa dessa frågor, kommer du att ge intryck av att du vet vad du gör, även om det är faktiskt första gången för att köpa en häst.
 8. Lär smakfulla konsten att förhandla. Om du hittar en häst som du skulle vilja köpa, försöker hålla en poker face, och inte låta på att du verkligen gillar hästen. Detta gäller särskilt om du köper din första häst. Mest driftiga affärsmän kommer att försöka sälja sina varor till högsta möjliga pris så låt inte din upphetsning bubbla upp till ytan. Bråka.
 9. Ta din tid att göra ett urval. Det finns ingen lag som kräver att du ska nöja sig med första livskraftiga hästen du ser. Ta en titt på andra alternativ.
 10. Besök din blivande häst minst två gånger. Först själv, och det andra besöket, med en expert följeslagare. Ännu bättre, se om du kan få hästen på prov först innan du stänger någon permanent deal. Har en veterinär kolla hästens hälsotillstånd.
 11. Läs avtalet innan undertecknandet av affären.
 12. Ordna på hästens försäkring och göra nödvändiga hantering och transport.

Att lära sig att köpa en bra häst är en knepig affär. Vid slutet av dagen, även om du hittar ovanstående förslag användbara, beroende av expertråd för att vara på den säkra sidan.