E2y

Hur köper en miniatyr häst sadel

Sadlar, mer populärt kallad en rid sadel, hjälpa både hästen och ryttaren gör en angenäm upplevelse av en resa, förutsatt att de har både perfekt monterad. Att köpa en miniatyr häst sadel kommer inte att bli en enkel ta-och-go resa till affären. Det är mest praktiskt att föra barnet samt hästen att vilken sadeln skall fästas för att garantera en felfri passform.

1. Ta mätningar av häst eller ponny. Du kan göra mätningen med butiksägaren eller ha siffrorna redo innan du går till affären. Först mäta ponny höjd med början vid dess manken (den märkbara åsen nära slutet av manen området ansluter sin nacke och rygg) som utgångspunkt ner till dess främre hoven. Mät igen längden på sadeln på hästens rygg från manken till sitt kors (den framstående gumpen precis mellan svansen och ländryggen). Dessa kommer att fungera som din approximerar att hjälpa till med att minska ner val av storleken.

Hur köper en miniatyr häst sadel. Ta mätningar av häst eller ponny.
Hur köper en miniatyr häst sadel. Ta mätningar av häst eller ponny.

2. Syfte och storlek på ryttaren. Bestäm vilket syfte du ska använda sadeln. Några är speciellt gjorda för dekoration endast och är därför oförenliga för användning med ett levande djur och kommer inte att kunna ge rätt stöd för ryttaren. Settle detta i förväg för att undvika missförstånd i att beställa och sluta slösa pengar. Ta ryttaren till affären för att hjälpa till med dimensionering.

3. Gå till en lokal please butik. Diskutera med bolagets ägare om den produkt du vill ha och detaljerna du söker. Det är nyttigt att du pratar med en professionell på häst sadlar, som ni kanske bli överväldigad av de olika typer av sadlar (Den engelska sadel och "lager" sadel är de två stora klasser). Visa de mått du tog så att du kan få de bästa alternativen utifrån den givna informationen och vad de vet fungerar bäst. Du kan välja mellan äkta läder och konstläder, var och en har sina egna meriter. Dessutom ger höjden och vikten av förare till gage lämplig sitsstorlek ifall de inte är närvarande vid köpet. Välja kommer inte bara vara en fråga om att plocka det som mest tilltalar dina estetiska tillhörighet, utan snarare en noggrann kurs för att hitta rätt storlek för hästen samt avsedda ryttaren.

Här är några online please butiker som erbjuder ett bra urval av miniatyr häst sadlar för rimliga priser.

  • Nikkis Pony Express nikkisponyexpress.net säljer nya och begagnade häst sadlar i gott skick. Alla storlekar finns.
  • Horse Tack Supply horsetacksupply.com erbjuder helt nya häst sadlar för rabatterade priser från 90€ till 115€.
  • TT Mini Horse Supplies ttminihorse.com är något dyrare men de har en större samling där du kan hitta det du behöver.
  • Buford Saddle bufordsaddle.com erbjuder även dig en köpguide innan du tar en titt på sina kvalitetsprodukter.
Syfte och storlek på ryttaren. Gå till en lokal please butik.
Syfte och storlek på ryttaren. Gå till en lokal please butik.

4. Montera sadeln. Helst bör du passa sadeln innan du avslutar ditt köp. Köpa din sadel från en lokal butik kan du omedelbart göra detta, men handlar på nätet kan skapa problem när du inte får rätt storlek.

Att få rätt mått är en viktig bit i att köpa din miniatyr häst sadel. Du kan inte ha en normalstor häst sadel monterad på en liten häst, eftersom det kommer att vara för tung för det. Omsorg om välbefinnande din ponny innebär att få leveranser lämplig för sin storlek.