E2y

Hur kläcks gäss och ägg anka

Växande gäss och ankor för deras kött eller bara ha en flock innebär att du måste köpa flera ankungar och goslings. Ett praktiskt sätt att köpa flera av dessa fågelungar för ett billigare pris är att faktiskt köpa befruktade Anka och ägg gås och kläcks dem själv. Du har flera alternativ i kläckning dem och det kommer att bero på hur många ägg du behöver för att kläckas och hur mycket budget ska tilldelas för företag.

Hur kläcks gäss och ägg anka. Beroende på din budget.
Hur kläcks gäss och ägg anka. Beroende på din budget.
  • Bestäm din budget. Köp befruktade Anka och ägg gås direkt från en anläggning eller en återförsäljare. Vissa gårdar kanske inte sälja dig ägg om du bara köpa en handfull. Överväga att köpa från en återförsäljare för bara ett befruktat några ägg. Be om referenser så att du kommer att hantera en ansedd säljare.
  • Beroende på din budget, besluta om kläckning metod som du vill använda. Om du ska kläcka ägg på regelbunden basis för ett företag, sedan investera i en forcerad luft inkubator kommer att vara värt det. Denna inkubator kommer automatiskt vända äggen och reglera temperatur och luftfuktighet. Du behöver inte oroa dig för schemat för att vända äggen och titta på temperaturen hela tiden.
  • Om kläckningen äggen är mer av en hobby eller ett experiment, och sedan inkubera äggen med manuella metoder är praktiskt. Det intressant sätt att inkubera ägg är att ha broody höns sitta på äggen att kläckas dem "naturligt". Notera att höns kan sitta på ägg de inte "egna", så länge du håller dem nära äggen och mata dem ordentligt. Bygga ett bo för ägg och för hönan att sitta på dem. Du måste vända gåsägg manuellt, men eftersom hönsen inte kan vända dem på grund av deras större storlek jämfört med hönsägg. Vid matning hönan, vaka över äggen och låt höna komma tillbaka snart för att undvika att kyla äggen. De måste hållas varm hela tiden.
  • Du kan också välja att inkubera äggen med en spotlight eller en vindstilla inkubator. Här måste du titta på temperatur och fuktighet, samt manuellt vända äggen tre gånger om dagen.
  • Kläckning kommer att hända inom 28 till 35 dagar, så du får vänta tålmodigt och hålla titta hönan och äggen. Håll koll på schemat och den sista veckan innan äggen kläcks, strö dem med ljummet vatten för att hålla skalen fuktig. På den sista dagen före kläckning, placera äggen i varmt vatten och lägg tillbaka dem i boet. Att hålla äggen fuktiga är ett sätt att simulera en våt gås sitter på dem. Under denna tid bör gässlingarna börja poppar ut äggen.
  • När gässlingar har fått ut av skalen, överföra dem till en låda med tyg för att hålla dem varma. Mata dem med hackade blad som sallad eller kommersiella flöden som chick förrätter.

De gässlingar kommer att växa och lära sig att gå själva, och du kommer att vara på nästa steg i att ta hand om gässlingar tills de når vuxen ålder.