E2y

Hur kläcks fjäderfäägg

Kläckning fjäderfäägg är ett intressant experiment, särskilt för barn, och det kan också vara en källa till försörjning. Oavsett vilken kategori du befinner dig i, här är några idéer som du kan tänka på när kläckägg fjäderfä.

Hur kläcks fjäderfäägg. Bestäm om du vill ha en inkubator som är manuell eller automatisk.
Hur kläcks fjäderfäägg. Bestäm om du vill ha en inkubator som är manuell eller automatisk.
  • Välj inkubator. Om du ska kläcka fjäderfäägg för företag, måste du investera i bra inkubatorer. Det finns två huvudsakliga typer av inkubatorer: vindstilla och tvingade luft inkubatorer. Stillastående luft kuvöser har ingen fläkt och luften inuti dem inte rör sig om, men skapar "lager" av luft vid olika temperaturer. Det översta skiktet har en högre temperatur än det undre skiktet. För forcerad luft inkubatorer, håller en fläkt temperaturen inuti även vid ett inställt värde.
  • Bestäm om du vill ha en inkubator som är manuell eller automatisk. Äggen måste vändas från tid till annan så att tjejen inte fastnar på äggskal. För en manuell inkubator, gör ägget vrida tre gånger om dagen. Det innebär att du måste bli påmind att komma och vända äggen under dagen, varje dag i 18 dagar. En automatisk inkubator vänder äggen av sig själv under en viss tidsintervall. Detta är praktiskt om du har massor av ägg att kläckas och du inte har tillräckligt med tid att gå igenom alla dem att vända varje så ofta. Du är också minimera sannolikheten för att tappa eller skada ägg.
  • Välj fertila ägg från bra källor. Köp inte från livsmedelsbutiker eller på marknaden sedan äggen obefruktade. Köp befruktade ägg från ett kläckeri eller en gård. Om du är i organiska, sedan besöka en ekologisk hönsfarm, även om det kan vara lite dyrare.
  • Ställa rätt inkubatortemperaturen. Ställ inte det för varmt att det kommer att koka äggen, och inte alltför kallt att det bara kommer att förstöra äggen och inte inkubera dem. För en vindstilla inkubator, bör temperaturen vara vid omkring 102 grader Fahrenheit, och för en forcerad luft inkubator, bör det vara vid 100 grader Fahrenheit.
  • Ställ rätt luftfuktighet. Detta är också viktigt eftersom om luften är för torr, kommer det också att leda till misslyckade kläckning. Luftfuktigheten bör vara cirka 58% till 60% medan inkubering, och när det väl har börjat kläckas, justera luftfuktigheten till 65%. För en manuell inkubator, placera en kopp vatten inne att lägga fukt.
  • Placera äggen korrekt i inkubatorn. Äggen bör placeras så att den spetsiga delen är vid botten. Detta kommer att ge kycklingar mer utrymme att växa och flytta.
  • När äggen kläcks, tvinga inte äggskalet öppen. Låt ungarna att flytta och sparka ut skalet tills de är redo att flytta ut. Tvingar skalet kan skada bruden och skada dess ben och fjädrar. När de har flyttat ut helt, rensa bort äggskal. Du kan också flytta kycklingar till en annan box.

Ta hand om kycklingarna så att du kan få en fullvuxen kyckling i några månader, och låta dem lägga ägg som du kommer kläcks senare.