E2y

Hur kläcks baby kycklingar i klassrummet

En traditionell klassrumsaktivitet att lära din klass ansvar


Kläckning baby kycklingar i klassrummet är ett autentiskt sätt att lära dina elever om Life Science. Följ dessa steg för en rolig och lärorik projekt!

Steg 1

Hur kläcks baby kycklingar i klassrummet. Skaffa fertila kycklingägg och en inkubator.
Hur kläcks baby kycklingar i klassrummet. Skaffa fertila kycklingägg och en inkubator.

Skaffa fertila kycklingägg och en inkubator. Du kan få dessa från ett kläckeri eller fjäderfä distributionsföretag och de kan lätt köpas online.

Steg 2

Lär dina elever om ägg och embryon utveckling. Eleverna ska föra dagbok Life Science under denna enhet studie. Bryta upp ett ägg och låt eleverna rita och märka delar av ägget. Rita ett embryo och märka de delar av det också. Ett roligt sätt att lära tillväxt och utveckling av embryot är att hitta bilder (www.enchantedlearning.com har stora bilder) på varje dag i 21-dagars cykel. Sätt en bild av varje dag i en plast ägg och märka äggen 1-21. Har eleverna turas öppna dem i ordning så att de kan följa vad som händer inne i ägget skal.

Steg 3

Lära eleverna om hönan roll och hur inkubatorn kommer härma rollen. Eleverna ska skissa inkubatorn och beskriva dess funktioner i sina tidskrifter.

Steg 4

Läsa böcker som visar bilder på utvecklingen och beskriva kläckning processen. Två stora resurser inkluderar fönster i ett ägg från Geraldine Lux och Inside ett ägg av Sylvia A. Johnson.

Steg 5

En traditionell klassrumsaktivitet att lära din klass ansvar. Lär dina elever om ägg och embryon utveckling.
En traditionell klassrumsaktivitet att lära din klass ansvar. Lär dina elever om ägg och embryon utveckling.

Inrätta ett system för att vrida äggen. Äggen måste vändas 3 gånger per dag för att undvika en växande embryo fastnar på sidan av skalet. Om du lägger ett X på ena sidan av varje ägg blir det lätt att hålla reda på ägget svarvning. En student kan vända äggen på morgonen (X kommer inte att synas) kan en annan elev vända dem mitt på dagen (X är nu synlig) och en annan elev kan vända dem i slutet av dagen (återigen X syns inte). Skapa en registrering ark där studenterna registrera den tid de har vänt ägget liksom temperatur inkubatorn vid varje tur. Äggen måste slås på helgerna också, så planera därefter.

Steg 6

Vänta. Inkubationen tar 21 dagar. Avsätta en del av varje dag för att göra en relaterad aktivitet för att hålla eleverna intresse för projektet. När de kläcks, studenter kommer att glada att registrera "födelsedagar" för baby kycklingar i deras dagbok.


Du har nått kulmen av projektet och du måste hitta ett hem för ungarna. De är inte husdjur och inte bör skickas hem med eleverna.