E2y

Hur kan man vara en bra förälder: speciella situationer som barn sjukdom och beteendeproblem

Del 3 av en 3-part serie

Vi vet alla att pojkar är annorlunda flickor. Pojkar är mer aggressiva, vill lösa ett problem snabbt och få det ur vägen. Tjejer gillar att prata om och lösa ett problem när det gäller relationer. Pojkar kommer att kämpa vid släpp av en match.

Flickor kommer att förhandla sig ur ett problem. Pojkar vill vara chef så de är bäst upp under en rimlig uppsättning av okrossbart regler. (Du har förmodligen aldrig låta en pojke undan när han bryter en regel.)

Någon av föräldrarna kan lösa ett problem med en pojke. Ibland en mamma löser saker genom att helt enkelt säga "Vänta bara tills pappa kommer hem, Sonny Boy!" Det är ofta den enkla vägen. Senare samma mamma kommer att säga till sin man: "Du lät honom alltför lätt igen."

Hur kan man vara en bra förälder: speciella situationer som barn sjukdom och beteendeproblem. Autism.
Hur kan man vara en bra förälder: speciella situationer som barn sjukdom och beteendeproblem. Autism.

Mödrar lösa problemen med flickorna bättre än män, men när en tjej går till sin far för att få hjälp, bör han vara där för henne. Ovanstående handlar inte om beteendeproblem. Dessa barn är normala och korrekt undervisning i hemmet kan hjälpa till att undvika många problem. Men vissa barn har särskilda behov som är relaterade till onormal hälsa.

Tyvärr har några barn försvagande sjukdomar som allvarligt begränsar eller inskränker normal aktivitet. Dessa barn behöver mycket kärlek och ständig vård.

Här är några särskilda situationer som kräver en hel del visdom, kärleksfulla omsorg och professionell hjälp:

 1. Autism. Autism var i närheten när jag var pojke. Det var inte lika sällsynt som alla nu tänker. Vi får rapporter om att förekomsten av autism kraftigt ökat. Det är sant. Nästan varje släkt har ett autistiskt barn eller två, inklusive min. Vissa misstänker att ökningen berodde på kvicksilver i immunisering serum som ges till barn. När jag tog fysikalisk kemi, kom vår vanligtvis tyst professor vår arbetsbänk och berättade hur dödligt kvicksilver kan vara. (Du har hört talas om Mad Hatter sjukdom har inte du?)

  Forskare har inte visat att kvicksilver är den skyldige i autism. Enligt artikeln om autism på Psychologytoday , "Autism är en störning i hjärnan som påverkar en persons förmåga att sammanfoga stimuli som de intag och kommunicera effektivt med andra." Autism visar upp ganska abrupt i en helt normal barn. Det är åtminstone så det var med mitt barnbarn. Hur väl ett autistiskt barn kan assimileras i ordinarie skolverksamhet beror var du bor. Vissa skolsystem har utmärkta program för att hjälpa autistiska barn. Oavsett om du har ett autistiskt barn eller inte, bör du veta om det och lära era barn vad de kan göra för att göra livet för ett autistiskt barn bättre.

  Del 3 av en 3-part serie. Attention deficit störningar.
  Del 3 av en 3-part serie. Attention deficit störningar.
 2. Attention Deficit störningar. Enligt Chadd, "Attention-deficit/hyperactivity sjukdom (AD / HD) är ett tillstånd som drabbar barn och vuxna som kännetecknas av problem med uppmärksamhet, impulsivitet och överaktivitet. Det påverkar mellan 3-7 procent av barn i skolåldern, och mellan 2-4 procent av de vuxna. " Om ditt barn eller ett barn som du vet inte kan svara eftertänksamt på en stressande situation, som lyda ditt hus regler kan han ha en kemisk obalans i hjärnan som behöver behandling. Även dina barn behöver veta hur man ska hantera ett sådant barn. Sådana störningar kan orsaka barnet att helt ignorera dina instruktioner och regler snarare än att reagera på dem. Läs följande artikel för att förstå mer om situationen: Help4adhd
 3. Narkotikamissbruk. Missbruk finns i många smaker. Koffein och nikotin missbruk kan förekomma tillsammans med allvarligare missbruk. I min verksamhet, fann jag att om en viss beroende är vanligt bland en ungdomsgrupp, sedan föra föräldrar och barn tillsammans kan hjälpa korrigera svåra situationer. Dock professionell hjälp nästan alltid behövs. Följ länkarna nedan:
  Alkohol: Psychologytoday
  Amfetamin: Psychologytoday.com
  Kokain: Psychologytoday
  Hallucinogener: Psychologytoday
  Marijuana: Psychologytoday
  Opioider: Psychologytoday
  Lugnande medel: Psychologytoday
  Sex och kärlek: Psychologytoday

Detta är slutsatsen i denna serie om föräldraskap. Förhoppningsvis har du läst mina tidigare omgångar om hur att vårda barn och hur man förbereder ditt barn för vuxenlivet . I framtiden planerar jag att skriva en artikel som kommer att överväga skillnaderna i att höja pojkar och flickor. Jag måste studera upp först.