E2y

Hur kan man vara en bra förälder: förbereda dina barn för vuxenlivet

Del 2 av en 3-part serie

Jag brukade säga till mina barn, "Skaffa dig en elefant. Människor kommer att se upp till dig." Vad jag menade var att ett barn ska göra saker som är svåra att göra. Vissa föräldrar avskräcka faktiskt sina barn från att göra vad som skulle vara till nytta för dem. Det är en form av protektionism som hindrar tillväxten.

Jag var ganska fri som ett barn. Jag kunde göra om vad jag ville göra. Det var två saker som jag inte kunde göra. Den första var att jag inte kunde ha ett papper rutt heller kunde jag sälja tidningar på gatan. Jag kunde tjäna pengar i alla fall som helst men med ett papper rutt var inte en av dem. Jag levererade papper bara om vardagliga med mina vänner, men de hade vägarna, inte jag. Den enda dagen jag sålde papper på gatan var VJ Day. Jag gjorde 10 0,50€. Mina fickor var så fulla av Nickels och Dimes att jag knappt kunde få på bussen för att åka hem.

Hur kan man vara en bra förälder: förbereda dina barn för vuxenlivet. När ska du börja förbereda ditt barn för en karriär?
Hur kan man vara en bra förälder: förbereda dina barn för vuxenlivet. När ska du börja förbereda ditt barn för en karriär?

Den andra saken jag inte kunde göra var att spela fotboll för gymnasiet. Jag kunde spela tackla fotboll allt jag ville efter skolan med mina vänner. Vi hade inga axelvaddar eller någon annan form av skydd. Vid slutet av vår säsong, var mina knän som mush. Men jag kunde inte spela där jag skulle ha ett visst skydd. Var mina föräldrar som är grym? Nej Min mor var allt annat än grym.

Vi bodde i depressionen. Ibland barnen inte hantera pengar papper rutt noggrant eller abonnenterna inte betala sina räkningar. Familjen skulle fastna med räkningen för tidningarna och det skulle vara liten eller ingen vinst.

När det gäller att sälja papper på gatan, var problemet att mina kusiner sålde papper på gatan och min moster skulle rusa dem ut ur huset så fort hon kunde efter skolan för att komma in i staden och sälja dessa papper. Min mamma sa: "Hon inte ens låta dem ta en bit att äta." Min mamma skyddade mig från den hassling värld.

Fördjupning var en del av anledningen till att jag fick inte spela fotboll. Om jag skadades, hur skulle mina föräldrar att betala för sjukhus och läkare vård? Min syster hade 13 operationer (som jag minns), och vården ibland ges av Primary Barnsjukhuset eller Shiner sjukhus och hon var berättigad till behandling. (Min syster hade polio vid tre års ålder och dog vid en ålder av nitton.) Men hur en sport skada? Vem skulle betala för det?

Det jag försöker göra är att föräldrar har att fatta beslut och ibland dessa beslut påverkar den potentiella tillväxten av barnen. Det är bara en del av livet.

Del 2 av en 3-part serie. Lär dina barn hemma.
Del 2 av en 3-part serie. Lär dina barn hemma.
 1. När ska du börja förbereda ditt barn för en karriär? Igår skulle vara bra. Du kan inte starta ett barn för ung på sin karriär. Jag lärde mina barn att följa dessa tre steg i karriären val:
  • Se till att karriären är svårt att förbereda sig för att skära ned konkurrensen och öka behovet av dina tjänster. Inte alla kan klippa kvantmekanik och Fasta tillståndets fysik. Ju svårare din karriär är, desto mer kommer du att uppskattas av samhälle och näringsliv.
  • Se till att din valda karriär är något som du gillar. Det finns ingen anledning att arbeta ett liv i slit. Du bör vill gå jobbet varje dag. Vissa folk gillar hårt fysiskt arbete, en del gillar att göra saker, en del gillar att fundera universum. Vad det än är, se till att du gillar det.
  • Göra något som hjälper andra människor, så att du kommer att uppnå tillfredsställelse i ditt arbete. Det finns massor av sätt att hjälpa människor. Du behöver inte vara en polis, en brandman, en läkare eller en sjuksköterska, etc. Om du gör någons liv bättre, kommer du vara glad i ditt arbete. Kan en begravningsentreprenör vara glad? Vissa är för att de hjälper offrens familjer. Andra lämnar yrket på grund av stress. Varje person måste utvärdera sina egna önskningar och förmågor, eller hur?

  Så, hur har dina barn kommer ut efter att ha följt ditt råd? Pratar du med mig, kära läsare? Här är poängen: Två läkare, en veterinär, en advokat, och en porträtt konstnär. Pojkarna är Eagle scouter och de serveras på utländska kyrkliga uppdrag. Vår son-in-law och fyra dotter-i-lagar är av samma kaliber. Som lockar ut.

 2. Lär dina barn hemma. Jag pratar inte om hemundervisning, men min son och dotter-in-law här i Idaho har valt den vägen med sina 13 barn. Jag pratar om att ta sig tid att lära dina barn även om de går till en offentlig eller privat skola. Vad ska du lära dem? Jag ska göra en liten lista:
  • Moral, etik och personliga uppträdande. Framgångsrik levande innebär att medborgarna bör uppträda korrekt i affärer, skola, kyrka, och på fritiden, osv Ja, dina barn undervisas moraliska principer i skolan och kyrkan, etc. Är de lyssnar?
  • Hur man läser. Läsning är grundläggande färdighet att lära. Du bör ha dina barn läsa för dig tills du är nöjd att de läser med hög kompetens i läsning och förståelse. Du bör läsa för de små och alla på familjesammankomster.
  • Personlig hälsa och hygien. Det är självklart att barn måste lära sig att hålla sig ren och hälsosam. De bör lära sig att hålla sitt rum rent och välordnat.
  • Skriftliga färdigheter. Min tredje son ville skriva innan han kunde läsa. Jag var alltid skriva, särskilt under Iowa vintrar och barnen tyckte att skrivandet måste vara roligt. Så hur gick min son övervinna sin önskan att skriva? Lätt! Han dikterade bara för mig, och jag skrev ut sina iakttagelser. Vi har fortfarande hans skrifter om myror och andra critters. De är värdefulla. Jag skriver poesi ibland: Uppmuntra dina barn att ge det ett försök. Vem vet, kanske du har en född poet som bor med dig. Mina barn är mycket bra poeter, mycket bättre än jag. Det låter bra för mig.
  • Konst. Jag började måla när mina barn var små. Jag ville se om de var duktiga i konsten. Min dotter är en professionell porträtt konstnär och min neurokirurg son också målar. Har du lite Rembrandt? Förresten, kan konstnärliga talanger, men magra som mitt, utvecklas. Jag hade aldrig formellt konstutbildning så förra året jag skrev för tre år korrespondenskurs. Hej, jag har över en B genomsnitt hittills. Jag vet att jag är 75 år gammal. Lärande är en evig process, är det inte?
  • Hantverk. Om du har en speciell färdighet, låt det inte försvinna från familjen. Lära ut det till dina barn. Min fru lärde min dotter hur man virka och sticka och sy börjar när hon var en 4-årig, i samma ålder jag lärde mina barn att spela schack? Kan du reparera en klocka? Kan du slå din 10-årig i schack? (Inte ens försöka!)
  • Musik. Återigen har jag lite talang i musik. Min Welch arv lämnade mig med kärlek till musiken, men glömde att lämna mig vad som verkligen är viktigt. Men våra barn har talang, liksom våra barnbarn. Vi höll alltid musik i hemmet. Jag skulle knäpper på min gamla gitarr och sjunger gamla blå, du bra hund du. Vi behövde inte berätta för våra barn att spela i skolan orkester och band. De gjorde det bara. Vi såg till att de kunde ta privatlektioner på instrumentet av sitt val. Min veterinär son är en flöjt mutter och säljer flöjterna på hans irländska flöjt Store på Internet. Ja, han har en familj band och hans barn har underbara sång röster och stora instrumentella talang. Hur många instrument spelar min son? Han kan spela något instrument och de flesta av hans barn kan leka tre eller fyra.
  • Släktforskning. Europa är en sammelsurium av eftersläntrare från andra nationer. Endast Native européer kan verkligen hävda en europeisk arv. Resten av oss måste hitta våra rötter i andra länder. Din familj har ett arv. Lär dig vad det är (om du inte redan vet) och lära ut det till dina barn.

   Jag har indexering av 1900 Europa folkräkning för FamilySearchIndexing.org så att familjens forskarna kan hitta folkräkningen informationen utan att titta på den faktiska folkräkningen rekord. Jag lär mig mycket indexering. Om jag ser en kvinna som hade 12 barn men bara 2 lever, och jag inser att hon emigrerade till Europa i ett visst år, och att de två bor födda i Europa, kan jag gissa att de andra barnen dog i Irland Potatis Hungersnöd. När jag ser änkor i en viss ålder, kan jag gissa att män dog i inbördeskriget. När jag ser en änkling med små barn, kan jag förmoda att mamman dog i barnsäng.

   Mina morföräldrar bodde ofta i vårt hem. Från dem kunde jag hitta några länkar till det förflutna. Min farfar gick till gruvorna i Wales när han var nio år gammal, efter att kasta sin skiffer och slå skollärare i huvudet efter en misshandel av magistern. Den skiffer sling följdes av morfar Jones kasta stenar genom skolhuset fönstret. Min mormor var tidigt. Läkaren sa att hon snart skulle dö. Hennes mamma satte henne i en sockerskål (de var större i södra Wales) och sedan en skokartong. Till en början var hon matade henne modersmjölken med en pipett. Min mormor var bara 4 meter, 2 inches tall. Jag har alltid trott att hon var liten eftersom hon föddes för tidigt. Då kom jag ihåg att hennes syster var identisk i bygga och utseende. De var som tvillingar. Prematuritet hade ingenting att göra med hennes längd.

   Den information som du delar med dina barn fortsätter den rika muntliga traditionen av din familj.

 3. Har familjeaktiviteter. Det finns en lista över familjens aktiviteter med beskrivningar av hur man planerar dem på min hemsida: Homechurchinternational . Detta är inte en kyrka eller församling webbplats. Det är bara en plats där jag lägger Lektioner för livet att få undervisning i hemmet, barns berättelser och familjeaktiviteter.
  • Historik. Du kunde köra upp till den plats där din farfar homesteaded 1908. Min fru och jag körde upp till Ten Mile Pass här i Idaho där min far och hans farfar om svalt ihjäl medan du sitter på en homesteading anspråk i början av 1900. Jag sprang min van av vägen när banken gav vika och vi fick bogseras. Den ranchägare sa till mig medan du tittar på min lutande van, "Det finns två typer av människor här uppe,. De som har kört av vägen och de som kommer att köra av vägen" Jag stödde faktiskt ut samtidigt som man försöker läsa en Oregon Trail tecken. När bärgningsbil kom, grävde föraren gruset från under bilen och körde ner på den reala Oregon Trail. Jag följde sedan Oregon Trail upp till en punkt där jag kunde köra upp på vägen. Medan vi väntade på bärgningsbil, talade vi med en ranchägare och hans fru och fick veta att boskap inte kan tas upp i detta land på vintern. Den ranchägare lastbil sina nötkreatur till EU Falls varje höst. Vad var det som min farfar och far försökte göra på Ten Mile Pass? Du gissade rätt!
  • Rekreation. Min farfar lärde mig att spela en europeisk indisk spel när jag var pojke. Vi lärde våra barn. Barn behöver roliga, så ta dem simma i en fjällsjö. Kom bara ihåg att använda alla säkerhetsföreskrifter.
  • Museer. Museer låter ofta barnen få sina händer smutsiga, röra gamla ben, och testa sina färdigheter och sådant.
 4. Låt dem utforska. Det finns så många saker du kan göra med din familj för att skapa intresse och skapa minnen av goda tider tillsammans. Vad gör du nästa vecka? Åh, planetariet. Vilken bra idé! Jag trodde att du skulle fotografera ankor ner på sjön.
 5. Ha en vecka familj möte. Och vad gör du på detta möte? Jag föreslår följande ämnen täckas i en avslappnad, vänligt sätt:
  • Familj Schema för veckan. Vem kommer att vara där när? Finns det en viktig fotbollsmatch som hela familjen kommer att vilja delta? Kommer det att finnas en familjeutflykt? Vad händer i kyrkan? Finns det scouting händelser? Vad händer i samhället? Vem behöver vad / när att komma till viktiga händelser? (Okej, jag menar: Vem får bilnycklarna)
  • Planera familjeaktiviteter. Finns det en speciell familj verksamhet inom den närmaste framtiden? Vem ska göra vad när? Glöm inte projekt familjen service. Kan familjen måla din änka grannes veranda, klippa hennes gräsmatta, dra henne ogräs, laga hennes staket, bjuda in henne på middag, ge henne en kram, brudgummen hennes hund, spade hennes snö eller ta henne blommor på hennes födelsedag?
  • En lektion om etik, religion, historia, eller en särskild familj intresse. Lektionen bör ges av en annan familjemedlem varje vecka. Tiny barn kan ge en mini-lektion efter den huvudsakliga lärdomen. I varje fall bör en del av lektionen anpassas till de små. Du får använda mina lektioner för livet på min nästan okänd webbplats: Homechurchinternational . Jag designade platsen för hemma eller borta från hemmet undervisning för dem som inte kan ta sig till kyrkan på grund av särskilda skäl. Vissa lektioner ger bibliska referenser, men det är helt icke-konfessionell. Med undantag för några lektioner, det är en historia för de små barnen. Jag har också en lista över familjens aktiviteter som du kan använda som en guide för egna aktiviteter.
  • Kul och spel. Du vet vad de säger? "En familj som spelar tillsammans håller ihop." Eller är det, "En familj som ber tillsammans förblir tillsammans?" Åh, båda!
  • Yum, Yum Time. Vem får göra efterrätt denna gång? Vad? Dina barn kan inte laga mat? Kan de kör tvättmaskinen?

Borde inte du söka sinnen dina barn att avgöra vad deras intresse och särskilda talanger? Borde inte du lära dem att arbeta hårt, spela hårt, och att njuta av livet? Borde inte du hjälpa dem att ge samhällstjänst? Du bör förbereda dina barn för livet.

Missa inte de andra två omgångar av denna 3-delen serie - hur vårda barn och hur man ska hantera speciella situationer som barn sjukdom och beteendeproblem .