E2y

Hur kan man kontrollera alla akvarium för läckor

Oavsett om du precis har köpt ett nytt akvarium eller om du försöker att återställa en gammal en, bör du först kontrollera om den läcker. Detta är ett mycket viktigt förfarande för att förhindra framtida skador eller problem när du tar hand om din fisk

Dessa är de steg du bör följa för att kontrollera ett akvarium för läckor.

Förbered ett bra läge

Hur kan man kontrollera alla akvarium för läckor. Förbered en bra plats.
Hur kan man kontrollera alla akvarium för läckor. Förbered en bra plats.

Förbered en bra plats. Det första du bör göra är att hitta en bra plats där du kommer att göra ditt test. En bra plats bör ha ett plant underlag. Undvik en placering som lätt kan skadas av läckage. Ett bra läge är oftast i din uteplats, garage eller uppfart. Men i de flesta fall, helt enkelt placera den på gården.

Ge för tankens funktionella monter

Ge för tankens funktionella monter. Efter att hitta en bra plats för akvariet, kommer du behöver för att få en funktionell monter först innan du ställer upp. En normal monter kommer att göra fint. Det måste kunna helt stödja akvariets vikt när du fyller den med vatten. Efter letar efter ett bra stativ, kan du ställa in din tank och börja testa det efter läckor

Starta din första testet för läckor

Starta din första testet för läckor. När du ställer in ditt akvarium, fylla tanken med en fjärdedel full med vatten. Efter detta, se till att utsidan av akvariet är torrt, låter tanken sitta i minst en hel dag. Efter en dag eller två, kan du gå tillbaka till din tank och kolla om det finns vattendroppar kring akvariet. Om du hittade några läckor, kan du välja att byta ut tanken eller reparera den.

Dubbelkolla akvariet

Förbered ett bra läge. Ge för tankens funktionella monter.
Förbered ett bra läge. Ge för tankens funktionella monter.

Dubbelkolla akvariet. Om, å andra sidan, fann man inga läckor i akvariet, kanske du vill göra en dubbel kontroll på det. Fyll tanken två gånger volymen av din första check. Nu när den är halvfull, låt det sitta igen för en dag eller två. Efter väntar på 24 timmar eller så, kan du kontrollera igen för några läckor. Vid denna punkt, om du hittat några läckor, kan du bestämma om du vill byta ut eller fixa det. Men om du ändå hittat några läckor, kanske du vill fortsätta din check. Försök att öka volymen av behållaren för att omkring tre fjärdedelar full av vatten. Gör samma procedur som du gjorde för de två första testerna.

Dessa är de steg på checkar läckor för akvarium

Dessa är de steg för att kontrollera läckage för akvarium. Om tanken inte läcker efter dina många tester, tömma tanken och du är nu fri att ställa upp i akvariet och sätta dina fiskar där. Kom ihåg att det finns stunder där läckor kommer att visas efter ett par dagar, så se till att kolla tanken ordentligt. Även om detta förfarande kommer att ta mycket lång tid, är det fortfarande viktigt att göra detta eftersom sakta kontrollera akvariet kommer att ge dig en chans att upptäcka långsamma läckor innan du någonsin ställa upp.