E2y

Hur kan man hantera vuxna barn återvänder hem

Boomerang Kids är den term som används för vuxna barn som återvänder till boet. Beroende på situationen hemma, kan föräldrarna se bumerang barn som antingen en välsignelse eller en smärta i sidan. Om en eller båda föräldrarna har hälsoproblem, kan de välkomnar sina barn med öppna armar. Åtminstone någon kommer att vara där för att hjälpa. Men för föräldrar som ser fram emot att spendera tid ensam efter år av barnuppfostran kan bumerang barnen vara mer problem än något annat.
Vuxna barn hem för ett antal skäl. Finansiell instabilitet är förmodligen den vanligaste. Om du har en vuxen barn som återvänder hem, här några råd för dig.

Hur kan man hantera vuxna barn återvänder hem. Ställ en tidsram och hjälpa honom att skapa en handlingsplan.
Hur kan man hantera vuxna barn återvänder hem. Ställ en tidsram och hjälpa honom att skapa en handlingsplan.
 • Upprätta gränser. Att sätta gränser är avgörande för att upprätthålla fred och ordning i hushållet. Föräldrar bör stödja sina återkommande barn men samtidigt arbeta för att uppmuntra dem att bli självständiga igen så snart som möjligt.
 • Ställ en tidsram och hjälpa honom att skapa en handlingsplan. Om du verkligen behöver närvaron av ditt vuxna barn i ditt hem, skulle det vara bäst för honom att lämna så snart han kan. Komma överens om hur länge han kan stanna. Hjälpa honom att skapa en handlingsplan som kommer att hjälpa honom att få tillbaka på fötterna. Planen ska ha uppnåeliga mål och specifika måldatum.
 • Snacka om finansiella frågor. Ladda ditt barn hyra är inte en självisk handling. I själva verket är det ett sätt att skapa ditt barns självständighet samtidigt vistas med dig. Du bör också diskutera hur mycket han skall stå för mat, tvätt kostnader och verktyg. Om han kommer att använda ditt fordon, bör han del av de bränsle, underhåll och försäkringskostnader.
 • Diskutera vilka beteenden är acceptabla i ditt hem. Ditt barn är på väg tillbaka in i ditt hem därför att han måste följa dina regler. Diskutera frågor som rör följande:
  • Gäster - som får besöka och hur länge de kan
  • Parter - han får vara värd händelser i ditt hem
  • Alkohol och cigaretter - kan han dricka alkohol eller röka inne i huset
  • Husdjur - är husdjur
  • Ljud och video - vilken typ av musik eller shower är acceptabla för dig och vad volymen är acceptabel
  • Uppförande - definiera vilka beteenden du inte kommer att tolerera inklusive språk som är oacceptabelt
  • Barnbarn - om ditt barn är att föra sina barn med sig, prata om vem som kommer att vara som har ansvar för barnomsorg
 • Tilldela sysslor. Kommer tillbaka hem är inte snålskjuts. Se till att det står klart för er tillbaka barnet att han måste dra sin vikt runt huset. Tilldela specifika sysslor för honom att göra. Det skulle vara bäst att göra en förteckning över dessa sysslor och när de ska göras. Placera den här listan på kylskåpet eller anslagstavla så att han kan bli påmind om det.

Föräldrar känner sig ofta i konflikt när deras barn flyttar hemifrån för första gången. De vill inte släppa taget, men på samma gång som de vill att deras barn ska bli självständiga vuxna. När en vuxen barn vill återvända hem, känner föräldrarna strider gång. Om du har något annat val än att ta i ditt vuxna barn, se till att skapa gränser, ställa upp regler, tilldela sysslor, diskutera ekonomiska skyldigheter och komma med en tidsram när han ska kunna lämna boet igen. Förväntningarna bör vara tydliga så att du kan ha en positiv, kärleksfull relation med din bumerang barn.