E2y

Hur kan man hantera en oönskad sällskapsdjur

Husdjur erbjuder glädje

Husdjur erbjuder glädje, komfort och välbefinnande att så många djurägare över hela världen. Internet är fullt av söta och roliga videor katter, hundar och andra husdjur. De kan erbjuda stöd utan att ens yttra ett enda ord.

Men ibland kommer du över ett husdjur som du egentligen inte vill ta hand om. Några anledningar till varför du kan ha en oönskad husdjur är:

 • En familjemedlem plockar upp en herrelös.
 • Någon ger dig ett husdjur utan att fråga dig först.
 • Din familj husdjur har blir en olägenhet på grund av dåligt uppförande.
 • Du eller en familjemedlem har utvecklat allergi mot ditt husdjur.

Vad kan du göra om du står inför någon av dessa situationer?

 1. Skadar inte husdjur. Det spelar ingen roll hur du kom om att ha husdjur eller varför det har blivit en olägenhet för ditt hushåll. Aldrig någonsin missbruka djuret fysiskt eller känslomässigt. Vissa människor dumpa eller kasta oönskade husdjur ut ur bilen. Andra skada fysiskt oönskade husdjur genom att skada, döda eller inte mata dem orsakar deras tidiga bortgång. Detta är både omänskligt och olagligt!
 2. Annonsera förlorade husdjur. Om du hittade sällskapsdjur vandrade utanför din fastighet, ta ett fotografi och göra ett flygblad. Den flygblad bör omfatta djurets bild och dina kontaktuppgifter. Lägg upp flygblad i butiker, veterinär kontor, lokala anslagstavlor i skolor och kyrkor nära dig och även på Internet.
 3. Ge djuret för adoption. Fråga släktingar, vänner och medarbetare om de är intresserade av att anta ditt husdjur. En persons oönskade husdjur kan vara en annan persons bästa vän. Tillkännages antagandet genom flygblad, texter, e-post och på webbplatser för sociala nätverk.
 4. Kontakta närmaste humant samhälle. Den lokala Humane Society i ditt område kan hjälpa dig att hitta sätt att hantera din oönskade husdjur. De kan hjälpa dig att hitta ett nytt kärleksfullt hem för den lilla critter.
 5. Ring den lokala djurhemmet. Ta reda på hur du kan få djuret antagits genom deras kontor. Du kan behöva betala en avgift för att ha ditt husdjur vårdas och behandlas av dem.
 6. Adress allergier. Dig eller medlemmar i hushållet kan vara allergisk mot djuret. Se till att ta rätt antihistaminer för att hålla allergiska reaktioner i schack. Sällskapsdjur bör begränsas i ett separat område av huset tills ett nytt hem hittas för honom.
 7. Träna husdjur. Om du inte vill att husdjur eftersom det är aggressiv eller ointelligent, har husdjur ses av en tränare. En otränad husdjur kan verkligen bli en olägenhet. Men detta är inte fel av sällskapsdjur. Precis som med barn, måste de skolas. Det åligger sällskapsdjur ägare att djuret utbildas ordentligt så det kan vara värdefull medlem av hushållet.

Det är olyckligt att vissa djur klassificeras som oönskade

Hur kan man hantera en oönskad sällskapsdjur. Annonsera förlorade husdjur.
Hur kan man hantera en oönskad sällskapsdjur. Annonsera förlorade husdjur.

Det är olyckligt att vissa djur klassificeras som oönskade. Innan du ens få ett husdjur, tänk om du och din familj är redo för en. Det innebär att du kan ta hand om djurets behov - mat, logi, utbildning, medicinska kostnader samt djurets känslomässiga behov. Ja, vissa husdjur behöver kärlek och tillgivenhet också. Du behöver också veta om du har allergier mot vissa djur. Ansvara och ge en oönskad husdjur en chans att bli minst någon annans kärleksfull kamrat.