E2y

Hur kan man förhindra hov spricka

Oavsett om du samlar hästar eller använda dem för att bruka ditt land

Oavsett om du samlar hästar eller använda dem för att bruka ditt land, är du förmodligen redan är bekant med tillstånd som kallas hoven spricka. Detta tillstånd drabbar i huvudsak hoven av häst, vilket gör det torra, spruckna och svag. Om de lämnas obehandlade, allvarliga komplikationer såsom skador och infektion kan utvecklas lämna din häst sjuklig och improduktiv. Det finns många orsaker till detta vanligt tillstånd och det finns många sätt att förebygga dessa orsaker. Här är några av dem.

Hur kan man förhindra hov spricka. Rådgör med din veterinär.
Hur kan man förhindra hov spricka. Rådgör med din veterinär.
  • Rådgör med din veterinär. Uppenbarligen är detta den praktiska sak att göra när du märker villkoret kryper upp till din älskade djur. Veterinären är den bästa personen att avgöra vad som orsakar tillståndet samt förskriva läkemedel och åtgärder för att bota den. Besöker veterinären hjälper dig att utesluta möjligheten av hovens spricka utvecklar på grund av en sjukdom som kallas fång. Denna speciella sjukdom påverkar hoven av hästar. Det gör att den är ömtålig, svag och fruktansvärt skör. Om detta är orsaken, då veterinären kan hjälpa dig att bota sjukdomen och föryngra din hästs hovar.
  • Välj rätt terräng. Annan orsak till hoven sprickan är när hästen görs till trav och gå på hårt och ojämn terräng mycket. Denna ovänliga terrängen kan påskynda sprickbildning och bär från hästdjur hovar därmed uppmuntra villkoret att utvecklas. För att förhindra detta, välj bättre ytor för hästen att gå på. Välja mjukare och fuktigare ytor. Om det är nödvändigt att gå dem på hårda ytor inte kan kringgås, därefter minst suppleant vägarna från tid till annan för att låta hästens hovar för att slappna av och läka. Dessutom, se till att ge hästen tillräckligt med tid att vila och återhämta sig. Promenader eller använda hästen ofta kan bidra till tillståndet förvärras.
  • Bibehåll rätt förutsättningar i stallet. För mycket av allt är alltid dåligt. Med din häst bor i stallet som är ständigt våt och fuktig kan verka som en bra idé, men verkligheten är att det kan göra hästens hovar för mjuk för komfort. Going motsatsen och har honom stanna på en yta som är varm och hård kan göra sina hovar skör och svag. Ytan i hans stabila bör ha rätt typ av yta, inte för blöt och inte för hårt och torrt. Se också till att hålla en temperatur på runt 80 eller så grader inne i stallet för optimal komfort för häst. Överväg spolning hästen med vatten när klimatet blir för varm och torr.
  • Håll hovarna friska. Här är ett snyggt trick för att hålla din hästs hovar alltid frisk. Tillämpa en E-vitamin baserad kräm runt hovarna på hästen runt 3 gånger varje vecka rekommenderas för att hålla det friska och fuktiga, särskilt i varmare årstiderna. Gång på ett tag, se till att kontrollera om de hovarna för att se om de är för hårt. Om så är fallet bara doppa varje hoven i en hink med varmt vatten under ca 5 till 8 minuter. Detta kommer att mjuka hovarna bara tillräckligt för att bibehålla sin flexibilitet och minska sprödheten.

Slutligen

Slutligen, glöm inte att sko era hästar ordentligt och korrekt. Oftast än inte, är hoven spricka orsakas av dålig installation av hästskor. Se till att den som skoning hästen vet exakt hur man gör det.