E2y

Hur kan man förhindra alger i en fiskdamm

Att upprätthålla en fiskdamm är härlig, men det blir mindre så när algerna invaderar din fisk torv och bestämmer sig för att kalla det en längre semester. Trots ge färger till dammen (de kan vara i olika nyanser av grönt, rött och brunt), kanske du vill förhindra deras tillväxt om du vill att din damm för att frodas och din fisk att leva ut sina naturliga år.

Så här förhindrar alger i en fiskdamm.

. 1 Följ de grundläggande stegen för att förebygga In alger utrotning förebyggande är din bästa steg tillsammans med dessa.:

Hur kan man förhindra alger i en fiskdamm. Följ de grundläggande stegen för att förebygga.
Hur kan man förhindra alger i en fiskdamm. Följ de grundläggande stegen för att förebygga.
  • Uppmuntra inte stillastående vatten i dammen. Se till att du installerar pumpar och filter det ska rena vattnet, hålla vattnet friskt, och pumpa ut smutsigt vatten. Det rekommenderas starkt att använda oxygenatom växter gillar vatten Milfoil och Curly Pond Weed.
  • Se till att det ligger i ett svalt och åtskilt från direkt solljus. Dammar behöver solljus, säker, men du kan hitta en balans genom att placera din damm i naturligt ljus men bort från de direkta strålar från solen. Men om din damm är vänd uppåt mot solen, hur om att plantera några näckrosor eller växter Bog.
  • Var beredd på varmt och fuktigt väder som uppmuntrar okontrollerbar algtillväxt och multiplikation. Om du bor på en plats som är varmt och fuktigt året om, kan lika gärna placera din damm inuti ett växthus med ett kylsystem på plats.
  • Rensa den fri från skräp. Fallande löv, döda löv och fisk poop bidrar definitivt till tillväxten av alger så vanlig röjning är nödvändig.
  • Plantera vattenväxter för balans. Tillsammans med din fisk, växter försäkra en hälsosam balans av näringsämnen konsumtionen i din damm. Dessa näringsämnen när de lämnas oförbrukad kommer att mata algtillväxt.
  • Behåll PH nivå. PH-värdet är ett mått på surhetsgraden i din damm. Upping PH nivå kommer att uppmuntra algtillväxt. Ökningar av pH-nivåer tillskrivs överanvändning av cement, kalk, klor, och regnvatten i din damm. Djup och storlek kan också spela en roll i obalans. Såvida du inte är en expert på detta, måste du konsultera en professionell för rätt PH nivå för din damm.

2. Gör gott användning av UV autoklaver. UV autoklaver motverka tillväxten av alger, döda skadliga bakterier, och hålla vattnet rent och klart. För mer information om modeller och köpa tips, klicka på ublcorp.com .

3. Uppmuntra tillväxten av nyttiga bakterier. Nyttiga bakterier är osynliga-to-the-blotta ögat arméer friendlies som fäster sig till alger och döda källan till tillväxt. Du kan göra detta genom att placera stenar och klippor i din damm och låta dem att naturligt växa nyttiga bakterier.

4. Mata din fisk bara när det är dags att föda. Over-mata din fisk är ohälsosamt för fisken och din damm. Du ser, fiskmat innehåller nitrater och fosfater som när de lämnas un-intas i din damm uppmuntrar alger infiltration. Gör din fisk och din damm en stor tjänst och foder endast när det är matdags.

Uppmuntra inte stillastående vatten i dammen. Se till att det ligger i ett svalt och åtskilt från direkt solljus.
Uppmuntra inte stillastående vatten i dammen. Se till att det ligger i ett svalt och åtskilt från direkt solljus.

En annan åtgärd som du kan ta är att titta på att köpa algicider. Men gör det bara på rekommendation av fisken djuraffär eftersom algaecides i stora doser eller när de administreras felaktigt kan döda allt i din damm.