E2y

Hur kan man förbättra dina chanser att bli gravid

Försöker bli gravida är en så spännande tid, men om du har problem kan det leda till frustration och oro fertilitet. Med din livsstil hänsyn kan påverka dina chanser vid befruktningen.

Hur kan man förbättra dina chanser att bli gravid. Förstå fertiliteten.
Hur kan man förbättra dina chanser att bli gravid. Förstå fertiliteten.
 1. Förstå fertiliteten. En kvinna föds med alla ägg hon någonsin kommer att få under sin livstid och måste ägglossning för att bli gravid. En man har förmågan att regenerera spermier och normalt har förmågan att befrukta ett ägg när som helst. Det finns flera resurser på Internet för att granska ingående information om fertilitet.
 2. Förbli hälsomedvetna. En dålig kost, kan övervikt, undervikt, röka och dricka alla bidra till fertilitet frågor. Upprätthålla ett träningsprogram för att hålla kroppen balanserad och vid god hälsa.
 3. Upprätthålla en balanserad kost. Välj frukt, grönsaker och magert kött. Öka din dagliga folat intag genom rött kött, spenat och apelsinjuice eller lägga till en prenatal vitamin till din dagliga rutin. Håll ditt koffeinintag, såsom te, kaffe, cola och choklad under kontroll.
 4. Känn din cykel. Flesta kvinnor är på en 28-dagars cykel, kan vissa vara längre och andra kan vara kortare. På en 28-dagars cykel, bör ägglossning inträffa runt den 14: e dagen före starten av menstruationen.
 5. Kontrollera dina livmoderhalssekret. Observera ändringar i livmoderhalssekret eftersom det är en av de bästa ledtrådar på ägglossning. Brist på livmoderhalssekret är en indikation på att befruktningen inte troligt. När du är nära ägglossningen blir tjockare och ökar i volym. När du är mest fertil, bör slemhinnor likna äggvita och vara tunn och stretchig.
 6. Använd en sats ägglossning prediktor (OPK). En OPK testar luteiniszing hormon, som bör svalla strax före ovulation.You kan köpa dessa på något apotek och de arbetar liknar ett hem graviditetstest.
 7. Kartlägga din basala kroppstemperatur (BBT). Din BBT är din vilande temperatur. Försök att ta din BBT första sak på morgonen och vid samma tidpunkt varje dag. Kartlägga din dagliga resultat och leta efter en temperatursänkning, vilket kan signalera ägglossning.
 8. Timing är allt. Ägget har en kort livslängd så att du har ofta samlag under din mest fertila fasen.
 9. Minska alkoholintag. Dricka kan minska dina chanser att bli gravid med 50%. Kvinnor bör kraftigt minska sin alkoholkonsumtion när man försöker bli gravid.
 10. Undvik cigaretter. Rökning kan orsaka tidig menopaus och har varit kända för att orsaka infertilitet hos kvinnor och en lägre spermieantal hos män. Avsluta kommer att öka dina odds att bli gravid.
 11. När var berörda. En generell regel är att prova ett år, så kontakta din läkare för att diskutera dina alternativ. Om du är över 30 eller misstänker att du inte har ägglossning, kan din läkare arbeta med dig efter sex månader för att försöka.