E2y

Hur höja tropiska fiskar

Tropiska fiskar är några av de mest populära raser för djurägare

Tropiska fiskar är några av de mest populära raser för djurägare, på grund av de ljusa färger som dessa typer av fisk har. Höja tropiska fiskar, men ibland svårare eftersom dessa fiskar kommer från speciella tropiska vatten som är mycket varmare än vatten på norra halvklotet. Om du vill höja tropiska fiskar, men det här är hur.

Typ av fisk. Det finns hundratals och åter hundratals tropiska fiskar, av vilka några är svårare att höja än andra. Om du inte har tidigare erfarenhet av att ta hand om fisk, bör du börja med de härdigaste tropiska fiskar du kan hitta, såsom guppy och guldfiskar. Dessa fiskar är oftast mycket billigare också, så att du enkelt kan fiska som dör som du försöker lära dig hur man korrekt höja fisk. När du har mer erfarenhet, kan du gå vidare till dyrare och mer känslig fiskar som angelfishes.

Hur höja tropiska fiskar. Typ av fisk.
Hur höja tropiska fiskar. Typ av fisk.

Lek stilar. Därefter forskning om vilken typ av fisk som du har köpt. Tänk på att olika typer av fiskar har olika lekplatser stilar. Vissa kommer att skapa bubblor nära vattenytan där de kommer sätta de unga, till exempel siamesiska striderna fisk eller betaversioner. Vissa andra kommer deponera äggen på botten av tanken. Vissa kommer att kräva undervattens växter där de kommer att fästa sina ungar. Akvariet miljö som du kommer att behöva köpa beror på fisken.

Kön. Därefter bestämmer könet på dina fiskar

Kön. Därefter bestämmer könet på dina fiskar. Om du planerar att föda tropiska fiskar, vara säker på att du kan identifiera vilka män och vilka som är kvinnor. Du bör också göra en del efterforskningar på typiska åldern då fisken börjar parning, eftersom en del fiskar kommer att ta år att nå full mognad. Vissa fiskar är lätta att identifiera på grund av deras fläckar eller ljus färg.

Tank. Därefter köpa en avel tank som kommer att inrymma de unga. I avel tanken, placera åtminstone en hane och en hona fisk och vänta tills honan blir gravid och depositioner ägg på tanken. Det finns mindre plasttankar som är särskilt utformade för avel. Du kan också skapa en avel avsnitt i din ursprungliga akvarium genom att separera delar av en tank med nät. När äggen läggs, se till att ta bort föräldrarna eftersom föräldrarna ofta äter mindre fisk. Gör din forskning på fisk först dock eftersom en del fiskar faktiskt fostras av äldre fiskar.

Tropiska fiskar är några av de mest populära raser för djurägare. Lek stilar.
Tropiska fiskar är några av de mest populära raser för djurägare. Lek stilar.

Mat. Därefter har vissa barn fiskmat tillgängliga på tanken när fisken har kläckts. Tänk på att små fiskar är vanligtvis mycket sårbara och mycket hungrig, vilket är varför de behöver omedelbar tillgång till fiskfoder. Annars kommer några mycket små yngel dör faktiskt från bara simma utan mat i flera timmar.

Var noga med att hitta hem för barnet fisken redan innan de föds, som en del av ett ansvarsfullt sällskapsdjur avel. Om du inte kommer att kunna hitta hem för fisken, se till att ditt akvarium är stort nog att rymma de nya fiskarna.