E2y

Hur höja mjölmask och superworms

Även en hel del små husdjur är matade lab block och andra prefabricerade livsmedel, kommer de flesta små husdjur njuta mjölmask och superworms också. Inte bara är superworms och mjölmask färska godsaker för ditt husdjur, men de är också rika på näringsämnen som kan hjälpa göda picky husdjur som inte gillar smaken av körningen av blocken brukets lab. Även om dessa maskar kan köpas i djuraffärer, kan du höja även dem själv. Här är hur.

Starter maskar

Hur höja mjölmask och superworms. Ställa upp i behållaren.
Hur höja mjölmask och superworms. Ställa upp i behållaren.

Starter maskar. Du kommer att behöva köpa ditt startpaket av mjölmask och superworms. De flesta djuraffärer kommer att bära sina egna maskar, men du kan också köpa maskar från internet. Om du köper maskarna från internet, se till att du handskas med säljare som kommer att förse dig med levande maskar. Vissa kommer att frysa eller torka maskar. Dessa maskar är bara bra för direkt utfodring, men kommer inte att vara användbara för att skapa masken kulturer.

Behållare

Container. Nästa, välj en container där du kommer att placera mjölmask och superworms. Den enklaste behållaren är en gammal skokartong med ett lock. Bortsett från skokartong, men du kan även använda plastbehållare som kommer med förslutningsbara lock. Locket är viktigt eftersom många små djur kommer lever på de läckra små maskar, såsom katter och ens hus råttor. Om du använder plastbehållare, men se till att du stansa flera små hål i locket så att maskarna ska kunna andas.

Ställa in behållaren

Ställa upp i behållaren. För att ställa upp i behållaren, måste du två till tre inches av kli på botten av behållaren golvet. Detta kommer att fungera som den främsta födokälla för maskar. Eftersom maskarna inte dricka ur vattenflaskor och eftersom rätter fyllda med vatten kommer bara dränka maskar, måste du inkludera vattentäkt den maten. Du kan göra detta genom att tillsätta vatten-rika frukter och grönsaker som selleri och knölar som potatis. Vissa människor kommer att spruta lite vatten på behållaren, men det kan skada papp i skokartonger, och kan påskynda tillväxten av mögel. Kom dock ihåg, kommer att formarna växa naturligt efter en tid. Ändra enkelt kli omfattar att hålla formarna bort.

Superworms

Ställa in behållaren. Köper inte jätte mjölmask.
Ställa in behållaren. Köper inte jätte mjölmask.

Superworms. Superworms, om de inte matas till ditt husdjur omedelbart, kommer att växa till att bli skalbaggar. Dessa bör vara skild från resten av maskarna när de börjar att genomgå metamorfos, eftersom skalbaggar kommer livnära sig på de andra maskar. Både superworms och mjölmask småningom kommer att bli skalbaggar, dock, vilket är varför de behöver matas till husdjur innan de utvecklar skal som de flesta husdjur inte kommer att kunna smälta. Var noga med att hålla flera skalbaggar vid liv, dock så att du kan använda dessa för att skapa ett andra parti på superworms och mjölmask. Vanligtvis tar det två veckor eller så för maskarna att mogna till skalbaggar.

Köper inte jätte mjölmask

Köper inte jätte mjölmask, eftersom dessa har blivit genetiskt modifierade för att hålla dem från att nå vuxen ålder. Dessa maskar kommer inte att tillåta dig att ha nya uppsättningar av maskar för dina husdjur. Du kan placera dina mjölmask i kylskåpet utan att skada insekter. Superworms emellertid kommer att dö av låg värme.