E2y

Hur höja koi

Koi eller Nishikigoi är en typ av fisk

Koi eller Nishikigoi är en typ av fisk. Det är också känt som japanska karp. Många människor gillar att hålla Koi fisk i små dammar i sina hus som husdjur. Dessa fiskar är kända för att locka lycka i ett hem. Det är lätt att höja stora och friska Koi fisk om du vet vad du ska göra. Att ta hand om Koi fisk är verkligen lätt om du vet vad du ska göra. Allt du behöver göra är att följa de enkla tipsen som tillhandahålls nedan.

Hur höja koi. Ha en plats för din koi.
Hur höja koi. Ha en plats för din koi.

Här är några av de tips som du kan använda om du vill höja Koi fisk:

Ha en plats för din koi

Ha en plats för din koi. Om du planerar att höja Koi fisk i ditt hem, måste du se till att du har en stor plats för dem. Detta är viktigt så att Koi fisken kan växa så stor som 24 inches lång. När du konstruerar dammen, göra det på en plats där det inte kommer att drabbas av direkt solljus. Den idealiska platsen för Koi fisk miljön är i kalla vatten.

Mata koi regelbundet

Mata koi regelbundet. Håll dina fiskar bra mat vid alla tidpunkter. Under sommaren, måste du mata dina fiskar två gånger om dagen. På vintern kan du mata Koi fisken bara en gång. Du bör också veta vilken typ av mat du ska få din Koi fisk. En webbplats som du bör besöka är koifoodguide.com . På denna hemsida kommer du att kunna se de olika typer av mat för din Koi fisk. Du kan dels mata din Koi fisk om du vill.

Test dammvattnet

Koi eller Nishikigoi är en typ av fisk. Mata koi regelbundet.
Koi eller Nishikigoi är en typ av fisk. Mata koi regelbundet.

Test damm vatten. Koi fisk kommer inte trivs i smutsiga dammen vatten. Besök din lokala djuraffär och köpa ett kit vatten test. Vattnet testkit kommer att testa för surhet och ammoniak nivån på vattnet. Du bör forskningen rätt syra och ammoniak utbud av vatten som är bra för Koi fisk. Gör testet dammen vatten en gång i månaden. En annan sak som du bör göra är att bli av med parasiter i dammen vattnet. Köp Dylox från djuraffären. Följ instruktionerna och använd den i din damm kvartalsvis.

Rengör dammen

Rengör dammen. Eftersom dammen är utomhus, kan du förvänta dig några kvistar, skräp och torkade blad på dammen. Använd ett nät med ett långt skaft för svåråtkomliga ställen. Du kan göra detta dagligen eller minst tre gånger i veckan om det inte finns en hel del smuts att rensa ut.

Dessa är några av de tips som du kan använda om du vill höja stora och friska Koi fisk i ditt hem. Du kan även vända höja Koi fisk i ett litet företag som drivs hemifrån. Bara se till att du har tillräckligt med utrymme för att ta upp en massa Koi fisk i din damm. Du kan behöva sälja gamla Koi fisk innan du köper nya. Kom ihåg att de behöver tillräckligt med utrymme för dem att växa till sin fulla storlek.