E2y

Hur höja barnet kycklingar

Chicks bra husdjur eller kan höjas för livsmedel

Chicks bra husdjur eller kan höjas för mat, och precis som alla andra unga djur, kommer att kräva viss uppmärksamhet att höja den till vuxen ålder. Innan du köper en brud och besluta att höja det själv, läsa följande information som hjälper dig att komma igång. Här är hur man skall höja barnet kycklingar.

  1. Förbered din grubblare. Det är där kycklingarna kommer att placeras så att de inte vandra. Det kan vara en kartong eller ett badkar där du kan placera en värmelampa över det. Unga kycklingar måste hållas nära lampans värme när de är unga så att de inte får kalla och dö. Det ska finnas gott om utrymme för ungarna att flytta runt. Låt ca två kvadratmeter per kyckling.
  2. När du tar hem brudarna, doppa näbben i vattnet för att hjälpa dem att anpassa sig till sin nya miljö. Du kan slå dem sedan försiktigt placera i grubblare.
  3. Kontrollera temperaturen. Att hålla kycklingar varma är kritisk under de första veckorna. Den värmelampa måste vara en 250watt lampa. Använd en röd lampa. Kycklingarna behöver leva i grubblaren fram tills de är ungefär sex veckor gammal. Men varje vecka, sänka temperaturen så att de kan sakta bli acklimatiserad till utomhustemperaturen. Om du märker alla kycklingar insamlas direkt under lampan, betyder det att de är kallt så sänker det. Om de försöker röra sig bort från lampan, betyder det att de är för varmt så lyfter den lite.
  4. Få en chick medelstora feeder-och vattenbehållare. Större kommer inte att innehålla spill och kycklingar kan få i det och lämnar spillning i deras mat-och vattenförsörjning.
  5. Använd tall spån för strö av kycklingarna. Bitar av hö kan vara för stor för dem när de fortfarande är små.
  6. Hålla miljön ren. Du vill undvika "klistra in", ett tillstånd där avföring från kycklingarna stapla upp och kan blockera luftventiler. Låt inte ungarna vältra sig i sin egen avföring så håll dess behållare ren.
  7. Få den bästa säden du har råd. Följ tillverkarens anvisningar innan du köper fodret. Den typ av foder du köper beror på hur gamla kycklingar.
  8. Tänk om du kommer att ge ungarna vitaminer eller andra kosttillskott.
  9. Håll andra djur borta från din grubblare, speciellt hundar och katter.
  10. När kycklingarna är minst fyra till sex veckor gammal, kan du överföra dem till coop. Håll dem inne i coop för ett par dagar så att de vänjer sig vid sin nya miljö. Däremot kan du låta dem ströva fritt utanför så de är frigående. Låt dem njuta av friluftslivet och värma upp i solskenet.

Ge dina kycklingar ordentlig vård

Hur höja barnet kycklingar. Förbered din grubblare.
Hur höja barnet kycklingar. Förbered din grubblare.

Ge dina kycklingar ordentlig vård. Inom några veckor kommer du att märka att de växer snabbt. Du kan välja att hålla dem som husdjur eller som ägg höns.